Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νάρκη στον διάλογο οι εβραϊκοί εποικισμοί
Νάρκη στον διάλογο οι εβραϊκοί εποικισμοί Εκτύπωση E-mail
28.09.10

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται ο ισραηλινο-παλαιστινιακός διάλογος, παρά τις εκκλήσεις του Λευκού Οίκου και τις πυρετώδεις προσπάθειες της αμερικανικής διπλωματίας να κρατήσει ζωντανές τις συνομιλίες που ξεκίνησαν μόλις την 2α Σεπτεμβρίου και έκαναν τον πρόεδρο Ομπάμα να δηλώνει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ πως του χρόνου ανάμεσα στους παρευρισκόμενους μπορεί να βρίσκεται και η αντιπροσωπεία του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.... Χθες τα μεσάνυχτα έληξε το μορατόριουμ για την επέκταση των εβραϊκών εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη, δίχως το Τελ Αβίβ να ανανεώσει το πάγωμα της διαδικασίας.

Οι Παλαιστίνιοι και γενικά οι Αραβες θεωρούσαν προϋπόθεση το «πάγωμα» των εποικισμών για τη συνέχιση του διαλόγου. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς που είχε δηλώσει πως θα αποχωρήσει από τον διάλογο εάν δεν υπάρξει επέκταση του μορατόριουμ εμφανίστηκε χθες να αποκλείει «για το άμεσο μέλλον» μια τέτοια ενέργεια...

Αντίθετα, οι αμερικανικές πιέσεις δεν έδειξαν να πιάνουν τόπο στην ισραηλινή πλευρά. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου εμφανίστηκε περισσότερο απασχολημένος με τον κατευνασμό των Eβραίων εποικιστών, τους οποίους κάλεσε να «συγκρατηθούν». Η έκκληση δεν έφερε σπουδαία αποτελέσματα, καθώς κατά ομάδες οι έποικοι -συνοδεία μάλιστα και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου- άρχισαν να μετακινούνται προς τη Δυτική Oχθη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκδήλωση αφιερωμένη... στη συνέχιση των εποικισμών.

Περισσότεροι από 43.000 Εβραίοι έποικοι ζουν σε περισσότερους από 100 εποικισμούς στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5695&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 28.09.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote