Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Περιμένοντας τους Κινέζους...
Περιμένοντας τους Κινέζους... Εκτύπωση E-mail
27.09.10

Νέες προοπτικές για επενδύσεις από την Κίνα, κυρίως ναυτιλιακού χαρακτήρα, αναμένεται να ανοίξουν κατά την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας Γουέν Ζιαμπάο την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ιδιαίτερα θα συζητηθεί η συμμετοχή της Cosco σε κοινοπρακτικό σχήμα με τον ΟΛΠ ΑΕ, ίσως και άλλους εταίρους, για την κατασκευή και λειτουργία του νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, ενώ θεωρείται πιθανό να υπάρξει ενδιαφέρον για συμμετοχή της Κίνας και σε άλλες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.


Hδη, με μέριμνα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ ΑΕ) Γιώργου Ανωμερίτη έχει φτάσει, εδώ και αρκετό καιρό, στην Κίνα πλήρης «φάκελος» με το επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού, στο οποίο περιλαμβάνονται η κατασκευή ξενοδοχείου στην «Παγόδα», η ενίσχυση των υποδομών στον τομέα της κρουαζιέρας κ.a.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από πρόσκληση του κ. Ανωμερίτη θα φτάσει, την Πέμπτη, στην Ελλάδα μαζί με τον πρωθυπουργό της Κίνας και ο πρόεδρος της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιαφού, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το πρόγραμμα
Ο κ. Ζιαμπάο θα αναχωρήσει, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, και σύμφωνα με το πρόγραμμα στη διάρκεια της παραμονής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, την οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί για 35 χρόνια η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, σηματοδοτώντας το ενδιαφέρον της Κίνας γι’ αυτή την επένδυση.

Με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, στην επίσκεψη στην προβλήτα ΙΙ θα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε μια κίνηση που υποδηλώνει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση σε επενδύσεις τέτοιου χαρακτήρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στις συζητήσεις που θα γίνουν μεταξύ ΟΛΠ και Cosco θα τεθεί σε συγκεκριμένη βάση η διαμόρφωση σχήματος για την από κοινού συμμετοχή στον διαγωνισμό, που αναμένεται να προκηρυχτεί τον Νοέμβριο για την κατασκευή και λειτουργία του νέου Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο.

Το νέο εμπορευματικό κέντρο αποτελεί μια επένδυση της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ και ήδη ο ΟΛΠ είναι έτοιμος να κάνει το «βήμα» για την είσοδό του σε μια νέα δραστηριότητα έχοντας συστήσει θυγατρική εταιρεία «Συνδυασμένων Μεταφορών και Διαχείρισης Εμπορευμάτων».

Παράλληλα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να συζητηθεί και το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών, στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής, κατεύθυνση που ενδιαφέρει και την Cosco, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της εταιρείας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5689&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote