Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Δεν θα γίνω ο... κόκκινος Εντ»
«Δεν θα γίνω ο... κόκκινος Εντ» Εκτύπωση E-mail
26.09.10

Μία μέρα μετά την εκλογή του στην ηγεσία των Βρετανών Εργατικών, ο Εντ Μίλιμπαντ, αρνήθηκε κατηγορηματικά την άποψη ότι θα επιχειρήσει «στροφή προς τα αριστερά».

 

Κατά την πρώτη του συνέντευξη μετά τη χθεσινή νίκη του, στο BBC1, απέρριψε τον χαρακτηρισμό του «κόκκινου Εντ» που του δίνει κυρίως ο συντηρητικός Τύπος κι έκανε λόγο για νίκη «μιας νέας γενιάς».

 
«Οι χαρακτηρισμοί που μου δίνουν όπως ο «Κόκκινος Εντ» είναι κουραστικές όσο και ανόητες», είπε και, όταν ρωτήθηκε για την υποστήριξη που του πρόσφεραν τα βρετανικά εργατικά συνδικάτα, ο 40χρονος πολιτικός, απάντησε: «Δεν είμαι άνθρωπος κανενός, ανήκω στον εαυτό μου. Και είμαι ξεκάθαρος γι'αυτό».
 
Αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομίας είπε ότι τάσσεται υπέρ των «συγκρατημένων» περιορισμών του ελλείμματος και της υψηλότερης φορολογίας στις Τράπεζες.
 
Ο Μίλιμπαντ, με 50,6% έναντι 49,3% που απέσπασε ο βασικός του αντίπαλος, ο αδερφός του Ντέιβιντ, κατάφερε μια νίκη οριακή σε μια αναμέτρηση πρωτοφανή διεθνώς. «Είχαμε μια σύντομη συνομιλία», είπε ο νέος αρχηγός των Εργατικών, αναφερόμενος στον περισσότερο αναγνωρίσιμο, πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ αλλά όταν ρωτήθηκε για τη θέση που του επιφυλάσσει στη σκιώδη κυβέρνησή του εμφανίστηκε συγκρατημένος. «Είναι πρόωρο. Ο Ντέιβιντ μπορεί να προσφέρει πολλά στη βρετανική πολιτική», αρκέστηκε να πει.
 
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, σηκώθηκε από τη θέση του αυθόρμητα και αγκάλιασε θερμά τον αδερφό του.
 
Ευφυής και ανθρώπινος
 
Ο 40χρονος πρώην υπουργός Ενέργειας, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ευφυής και ανθρώπινος από άτομα του στενού περιβάλλοντός του. Συχνά μάλιστα, στις ομιλίες του, δεν χρησιμοποιεί σημειώσεις και κείμενα.
 
Στενός συνεργάτης στο παρελθόν του πρώην πρωθυπουργού και πρώην ηγέτη των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν, πριν από την εκλογή του στην Βουλή των Κοινοτήτων το 2005, δίδαξε ένα χρόνο οικονομικά στο Χάρβαρντ και συνδέθηκε με τον γερουσιαστή Τζον Κέρι.
 
«Μιλάει σαν άνθρωπος- σε αυτό έγκειται, σε κάποιο βαθμό-η απήχηση που έχει στο κόμμα. Υπάρχει δηλαδή η εντύπωση ότι ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο 45χρονος Ντέιβιντ, είναι αυστηρά προσηλωμένος στην πολιτική ενώ ο νεότερος αδερφός, Εντ, μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα με τον απλό κόσμο», επισήμανε ο Λανς Πράις, πρώην σύμβουλος του Τόνι Μπλερ σε θέματα Τύπου και συγγραφέας ενός βιβλίου για τους Μίλιμπαντ που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.
 

ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5687&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote