Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διερεύνηση για ποινικές ευθύνες του Γ. Σανιδά ζητεί ο υπ. Δικαιοσύνης
Διερεύνηση για ποινικές ευθύνες του Γ. Σανιδά ζητεί ο υπ. Δικαιοσύνης Εκτύπωση E-mail
25.09.10

Έγγραφο με το οποίο ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιου Σανιδά σχετικά με την υπόθεσης της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου, απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Ο κ. Καστανίδης απέστειλε στον κ. Τέντε τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου και στα οποία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν κατά το παρελθόν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

 
Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν οι εισαγγελείς Κυριάκος Καρούτσος, Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου.
 
Πριν από το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Μανώλη Μπετενιώτη προς τον κ. Καστανίδη, όπου του ζητείτο να πράξει τα δέοντα. Πριν από δύο χρόνια ο κ. Σανιδάς, είχε αρνηθεί να διαβιβάσει τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.
 
ΛΑΟΣ: Πολύ αργά...
 
Τις απόψεις του περί παράβασης καθήκοντος από την πλευρά του κ. Σανιδά, υπενθύμισε με αφορμή την επιστολή του κ. Καστανίδη ο ΛΑΟΣ. «Ο ΛΑΟΣ είχε μηνύσει τον κ. Σανιδά για παράβαση καθήκοντος εδώ και καιρό αλλά η μήνυση αυτή μπήκε όπως-όπως στο αρχείο. Φαίνεται ότι πολύ αργά ορισμένοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την πραγματική διάσταση κάποιων καταστάσεων», σχολίασε εκ μέρους του κόμματος ο κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ     
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5683&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote