Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απαγορευμένη λέξη το βέτο...
Απαγορευμένη λέξη το βέτο... Εκτύπωση E-mail
04.10.07

Η επιλογή της χρήσης του βέτο εάν τα Σκόπια επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας, για να εισέλθουν σε διεθνείς οργανισμούς, μάλλον θα παραμείνει απλώς μία μία επιλογή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε την Πέμπτη ότι «σε κανέναν δεν αρέσουν τα βέτο» και το ίδιο σχολίασε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γεώργιος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την αντίστοιχη δήλωση Σολάνα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Σε κανέναν δεν αρέσουν τα βέτο, γι αυτό πρέπει τα προβλήματα να λύνονται με τρόπο αμοιβαίως αποδεκτό και πρέπει να εγκαταλείπονται λογικές αδιαλλαξίας και εντάσεων που προδίδουν συχνά αντιπαραγωγική αλαζονεία», είπε αναλυτικότερα ο κ.Κουμουτσάκος το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα την ίδια φράση χρησιμοποιούσε σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό η υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες έχει προβεί ήδη σε ενέργειες στο γραφείο του κ.Σολάνα όπου επισημαίνει τις ελληνικές θέσεις και την ελληνική δυσαρέσκεια, ενώ εντός της ημέρας ή αύριο - επειδή ο κ.Σολάνα ταξιδεύει - η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα επικοινωνήσει μαζί του.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ο κ.Σολάνα είπε δηκτικά ότι δεν του αρέσουν τα βέτο, ερωτηθείς για πιθανές αντιδράσεις της Ελλάδας στη διαδικασία προσέγγισης της FYROM με τους διεθνείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα, μετά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

πηγη: εθνος



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=568&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 06.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote