Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Ψήφος εμπιστοσύνης" το μνημόνιο με Κατάρ
"Ψήφος εμπιστοσύνης" το μνημόνιο με Κατάρ Εκτύπωση E-mail
24.09.10

"Ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργος Γιώργος Παπανδρέου την υπογραφή υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το μνημόνιο δείχνει τις δυνατότητες της Ελλάδας και "αποδεικνύει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια" καθώς «ένας επενδυτής επιδιώκει τα λεφτά που θα βάλει να πιάσουν τόπο».

Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι οι επενδυτές από το Κατάρ θα μετατρέψουν το χώρο του Ελληνικού σε "Λας Βέγκας», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί την πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη και όχι την τσιμεντοποίηση. "Ο,τι κάνουμε θα υπάρχει αμοιβαίο όφελος και στον τουρισμό υψηλής ποιότητας και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανάπτυξη περιοχών που θα δώσουν ποιότητα ζωής στις πόλεις" σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκτός από τη συνεργασία σε μία σειρά από τομείς όπως η ενέργεια, υπάρχει ενδιαφέρον από τους Αραβες επενδυτές για την αξιοποίηση μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό με κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5679&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote