Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ. Εκτύπωση E-mail
23.09.10

Του Σάκη Σερέτη

Στο Ελληνικό Προξενείο Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα, «πανομογενειακή» συγκέντρωση επικοινωνιακού χαρακτήρα, μεταξύ του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και περίπου 200 ομογενών που έδωσαν το παρών.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 5.30 το απόγευμα ,αλλά ο Πρωθυπουργός έφτασε με καθυστέρηση στις 6.15, ενώ στην συνέχεια έχοντας μια εικοσάλεπτη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και άλλους παράγοντες στην Προξενική κατοικία, επέστρεψε στον πρώτο όροφο του Προξενείου για να μιλήσει στους παρευρισκομένους.Μετά από μια σύντομη προσφώνηση από τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Β.Κασκαρέλη, ο Πρωθυπουργός μίλησε στους Ομογενείς πρώτα στην Ελληνική γλώσσα και στην συνέχεια στην Αγγλική.

«Αναγκαστήκαμε ως κυβέρνηση να λάβουμε μια σειρά από μέτρα και αποφάσεις, προκειμένου να προστατεύσουμε την χώρα μας από την χρεοκοπία και να μπορέσουμε να την κάνουμε ισχυρή και δυναμική, αλλάζοντας την Ελλάδα προς το καλύτερο.
Γνωρίζεται πολύ καλά ότι βρεθήκαμε στο κέντρο της κρίσης, όπως επίσης και σε παγκόσμια κλίμακα στο κέντρο ενδιαφέροντος όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με αποτέλεσμα η χώρα μας να αποτελεί αντικείμενο πολλών και δυσάρεστων συζητήσεων.
Ακούσαμε δυσάρεστα λόγια που δεν μας αρμόζουν, γιατί η Ελλάδα και ο απανταχού Ελληνισμός είναι μια χώρα και ένας λαός με τεράστιες δυνατότητες και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι, να αποδείξουμε πρώτα από όλα στους εαυτούς μας και δεύτερον σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα πάει μπροστά.
Φτιάχνουμε μια καινούργια Ελλάδα, μια Ελλάδα αξιοκρατίας ,διαφάνειας και οικονομικής ανάπτυξης, μια Ελλάδα λογοδοσίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, μια Ελλάδα ανοιχτής δημοκρατίας και ελευθερίας, που θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.
Σ ε αυτή την προσπάθεια μας καλούμε όλους τους Έλληνες και τον Ελληνισμό της διασποράς στο μέτρο του δυνατού και το μέτρο των δικών σας δυνατοτήτων, να στηρίξετε τις προσπάθειες μας και να συμβάλλεται, είτε μέσω του τουρισμού ,είτε μέσω του ομόλογου της διασποράς, για το οποίο θα σας μιλήσει και ο νέος υπουργός ο κ.Δ.Δόλλης , ο οποίος θα βρίσκεται κοντά σας τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συζητήσετε μαζί του και τα θέματα της διασποράς».
Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας στο πεζοδρόμιο του Προξενείου, αναφέρθηκε στην άρνηση του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι να επισκεφθεί την Νέα Υόρκη, όπου θα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, ενώ τόνισε ότι, «αν η πλευρά των Σκοπίων όλο αυτό τον χρόνο που πέρασε και όλη αυτή την ενέργεια που καταναλώνει στην προσπάθεια της να δημιουργήσει εντυπώσεις σε λάθος κατεύθυνση, τα επένδυε για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, θα βρισκόμασταν σε διαφορετικό σημείο».
 
Σε συνομιλία που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλία Τσεκερίδη και τον κ.Θ.Παυλάκο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επιβεβαίωσε την θέση της κυβέρνησης για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Την πρόταση διεξαγωγής παρομοίων πανομογενειακών συγκεντρώσεων, που συνδυάζονται με ομιλίες των πολιτικών που επισκέπτονται την πόλη μας στο κτήριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων, έκανε ο πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ο οποίος φάνηκε θετικός και δεν εξέφρασε καμία ένσταση.
Οπότε αναμένουμε και την σχετική επιβεβαίωση από το Γενικό Προξενείο, η οποία θα σημάνει και το τέλος στην «απομόνωση» της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων, από τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Πάντως υπήρξαν και κάποιοι οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευση τους, όσον αφορά τον χώρο που επέλεξαν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, προκειμένου να επικοινωνήσει με την Ομογένεια, καθόσον το κτήριο του Προξενείου δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους πανομογενειακές συγκεντρώσεις, ενώ αντίθετα υπάρχουν μεγαλύτεροι χώροι και με ευκολότερη πρόσβαση στο κοινό.
Όμως σε γενικές γραμμές, η παρουσία του κόσμου ήταν σχετικά μικρή και εμφανέστατα αντικατοπτρίζει την δυσαρέσκεια της Ομογένειας, για την στάση που ακολουθεί η Ελληνική πολιτεία στα καυτά θέματα του απόδημου Ελληνισμού.
Αξέχαστη εξακολουθεί να παραμένει η κυβερνητική οδηγία, η οποία αφορά στην κατάργηση των εορταστικών εκδηλώσεων στα κατά τόπους Ελληνικά Προξενεία, για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 για λόγους περιστολής εξόδων.
Ωστόσο η χθεσινή επικοινωνιακού χαρακτήρα συγκέντρωση στο Ελληνικό προξενείο στην Νέα Υόρκη, προφανώς θεωρείτε μεγαλύτερης σημασίας από αυτήν της Εθνικής επετείου και μάλλον δεν εμπίπτει στην ανάγκη περιστολής εξόδων…..
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5676&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 13.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote