Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Έπαινοι Μπάιντεν στον Γ. Παπανδρέου
Έπαινοι Μπάιντεν στον Γ. Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
22.09.10

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και ειδικότερα η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στα Βαλκάνια, θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος όπως το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, που διήρκησε μιάμιση ώρα.

Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι παρουσίασε στον αντιπρόεδρο τις κινήσεις που έχει κάνει ο ίδιος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και όπως είπε, αυτές αναγνωρίστηκαν από τον κ. Μπάιντεν. Συζητήθηκε, επίσης, ο θετικός ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια και ο κ. Παπανδρέου τόνισε την πολιτική βούληση της Ελλάδας για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ανταπόκρισης και της άλλης πλευράς.

 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε, επίσης, τις δυσκολίες που δημιουργεί η στάση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στις συνομιλίες για το Κυπριακό που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λευκωσία και επανέλαβε για άλλη μια φορά την υποστήριξή του στον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Ταυτόχρονα ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Αμερικανό αντιπρόεδρο τις προσπάθειες που καταβάλλει για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
 
Εύσημα στον πρωθυπουργό
 
Τα εύσημα απέδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση της ελληνικής οικονομίας, υποδεχόμενός τον στο Λευκό Οίκο.
 
«Συγχαίρω τον πρωθυπουργό για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στο χειρισμό της οικονομικής κρίσης και Θεού θέλοντος, θα βάλει τη χώρα του πάλι στο σωστό δρόμο», τόνισε ο κ. Μπάιντεν για να τον διακόψει ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «είμαστε ήδη στο σωστό δρόμο».
 
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συμφώνησε, λέγοντας «είσαστε στο σωστό δρόμο, είσαστε στο σωστό δρόμο και είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη σκληρή δουλειά που κάνετε. Συγχαρητήρια».
 
Επερχόμενες επαφές με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο
 
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί δυο φορές με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Σταύρο Παπαγερμανό, ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Παπανδρέου στην αυριανή δεξίωση που πραγματοποιείται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, καθώς και στο γεύμα που θα διοργανώσει μεθαύριο το Foreign Policy Association, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν.
 
Όπως αναφέρεται, «ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος διατηρεί συχνή επαφή με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, για την προώθηση κοινών στόχων και οραμάτων για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία». Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απουσιάζει από τη Νέα Υόρκη και επιστρέφει αύριο από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν σε προγραμματισμένο ταξίδι με αξιωματούχους της Επισκοπικής Συνέλευσης της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5672&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote