Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Kλήση Καραμανλή στην Προανακριτική για Βατοπαίδι
Kλήση Καραμανλή στην Προανακριτική για Βατοπαίδι Εκτύπωση E-mail
22.09.10

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπαίδι να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο Κώστας Καραμανλής, μετά την κατάθεση της Αικατερίνης Πελέκη, που έκανε λόγο για "κεντρική απόφαση".

 

Η σχετική επιστολή, που πρόκειται να αποσταλεί στον πρώην πρωθυπουργό, τον ενημερώνει πως η Επιτροπή, «έκρινε ομόφωνα πως θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με την δική σας μαρτυρία στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο, είμαστε στην διάθεσή σας, να προσδιορίσουμε από κοινού, τον προσφορότερο τρόπο για την συμβολή σας αυτή».

 
Αν η απόφαση για κλήτευση του Κώστα Καραμανλή, υπήρξε ομόφωνη, δεν συνέβη το ίδιο και με την διατύπωση της επιστολής. Οι βουλευτές των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, διαφώνησαν με το ύφος της επιστολής, ειδικά σε ό,τι αφορά τη διατύπωση περί «προσφορότερου τρόπου» κατάθεσης του πρώην πρωθυπουργού.
 
Υποστηρίζουν ότι η διατύπωση χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον κο Καραμανλή, να αποφύγει κατάθεσή του ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής, είτε στη Βουλή, είτε κατ’ οίκον, αποκρινόμενος στην κλήτευση με υπόμνημα.
 
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δημήτρης Τσιρώνης, εξηγώντας την διατύπωση που επέλεξε, επικαλέστηκε «λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού προς την Δημοκρατία και τους θεσμούς» και σημείωσε πως «επιθυμούμε να έρθει αυτοπροσώπως, αλλά αν υπάρχουν και άλλες επιλογές, ως πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, έχει σίγουρα την κατάλληλη νομική υποστήριξη για να τις αντιπροτείνει».
   
Αντίδραση ΝΔ
 
Η ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι σύρθηκε πίσω από το ΛΑΟΣ. Σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας τονίζει: "Η "πράσινη πολυκατοικία" αποφάσισε με πρωτοβουλία του θυρωρού της, του ΛΑΟΣ, να κληθεί στην προανακριτική επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός¨. Σημειώνεται ότι η ΝΔ έχει αποχωρήσει από την Προανακριτική Επιτροπή.  

NOOZ.GR

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5671&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >