Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ
ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Εκτύπωση E-mail
21.09.10

Του Σάκη Σερέτη

Με σεβασμό στο χρονοδιάγραμμα και βασικό χρόνο συνεδρίασης τις δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, παρουσία των δημοσιογράφων στους οποίους επετράπη η είσοδος μετά από 4 χρόνια απαγόρευσης
Στην σύντομη αλλά περιεκτική σε έργο συνεδρίαση, ορίστηκαν οι επικεφαλής των επιτροπών όπως ορίζει το καταστατικό και έχουν ως εξής:

Συμβουλευτική επιτροπή Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πολιτιστική επιτροπή Αθανάσιος Αρώνης, Επιτροπή Εθνικών θεμάτων Θεόδωρος Παυλάκος, Επιτροπή Νεολαίας Απόστολος Σκοτίδας, Επιτροπή γυναικείων θεμάτων Μπέσυ Καλύβα , Επιτροπή παιδείας Γεώργιος Καλύβας, Επιτροπή καταστατικού Πέτρος Γαλάτουλας, επιτροπή προγραμμάτων Κώστας Τομόπουλος, και επιτροπή επαγγελματικού προσανατολισμού Μιχάλης Κατσούδας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ανέφερε ότι ζήτησε από την γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη πρέσβειρα Άγη Μπαλτά, να μεριμνήσει ώστε κατά την επίσκεψη Ελλήνων πολιτικών στην πόλη μας, να πραγματοποιούνται οι ομιλίες τους σε πανομογενειακές συγκεντρώσεις στο κτήριο της Ομοσπονδίας.
Επίσης τόνισε την οριστικοποίηση ημερομηνίας της Εθνικής παρέλασης, η οποία θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου, γεγονός που επιβεβαιώνει την ενεργητικότητα του νέου συμβουλίου.
Στην επιστολή των οκτώ εκκρεμοτήτων που του παρέδωσε μετά τις εκλογές ο απερχόμενος πρόεδρος Δ.Καλαμαράς, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος έδωσε διευκρινήσεις για την θετική εξέλιξη αυτών των θεμάτων, ενώ στην συνέχεια ο γενικός γραμματέας Π.Γαλάτουλας, εξήγησε στην γλώσσα των αριθμών, τα οικονομικά οφέλη της Ομοσπονδίας από την ενοικίαση του νέου φωτοτυπικού μηχανήματος.
Τον οικονομικό προϋπολογισμό που αφορά την λειτουργία της Ομοσπονδίας καθώς και αυτόν της παρέλασης, παρουσίασε ο ταμίας Χρήστος Βουρνάς, ο οποίος εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου.
Ένσταση κατά της πρόσφατης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, που αφορά την αντικατάσταση του από την θέση του υπεύθυνου κτηρίου κατέθεσε ο κ. Π.Μιχαλέας, ο οποίος τόνισε ότι θεωρεί παράνομη η αντικατάσταση του, καθώς δεν έχει παρέλθει ο χρόνος της τριετούς θητείας του.
Ο πρόεδρος τον παρέπεμψε στα πρακτικά των συνεδριάσεων του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, όπου εξέχων μέλος ήταν και ο κ.Π.Μιχαλέας και σύμφωνα με τα οποία, δεν αποδεικνύεται ο διορισμός του στην θέση του προέδρου της επιτροπής κτηρίου, αντίθετα εμφανίζεται να αντικαθιστά μέλος της το οποίο παραιτήθηκε.
Η πρώτη γενική συνέλευση των μελών του οργανισμού ορίστηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ καταρτίστηκε και η ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση.
Στην συνεδρίαση ήταν παρόντα όλα τα μέλη της πλειοψηφίας , ενώ χαρακτηριστική ήταν η αργοπορία αρκετών μελών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι προσήλθαν εμφανώς καθυστερημένα, χάνοντας την έναρξη της συνεδρίασης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5669&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 10.10.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >