Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ
ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ Εκτύπωση E-mail
16.09.10

Του Σάκη Σερέτη
Αφήνοντας αιχμές κατά της κομματοκρατίας που έχει υποκαταστήσει την δημοκρατία στην Ελλάδα και χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές λακέδες ενός φεουδάρχη, ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Θεολογίας Χρήστος Γιανναράς, κατέθεσε την δική του άποψη για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σε μια διάλεξη που παραχώρησε στο κτήριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Την διάλεξη οργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το περιοδικό «Νέο» και τον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς επίσης και τους συλλόγους Λημνίων, Αρκάδων και Αθηναίων.
Ο κ. Γιανναράς αναφέρθηκε στην διαπίστωση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας, λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα μας και τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά, που το Ελληνικό κράτος μετά από 400 χρόνια δουλείας στον Οθωμανικό ζυγό, αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.
Η Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια, στηρίζεται στην λογική της εξασφάλισης του δανεισμού και ξοδεύει πολύ περισσότερα από αυτά που παράγει τόνισε ο κ. Γιανναράς, ενώ μιλώντας για την διαφθορά , ανέφερε ότι πλησιάσαμε σαν χώρα το επίπεδο της πρώην Σοβιετικής ένωσης.
Επίσης ανέφερε, ότι μετά το 1974 κυριάρχησε στην Ελλάδα ο Μαρξισμός, ο οποίος θεωρήθηκε προοδευτικό ρεύμα παρά τις σημαντικές αλλαγές που παρατηρήθηκαν την εποχή εκείνη.
Όσον αφορά την παιδεία, τόνισε ότι υπάρχει δραματική πτώση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάργηση της αρχαίας Ελληνικής από το 1980, επισημαίνοντας ότι είμαστε μεν υπερήφανοι για τους αρχαίους προγόνους μας, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε την γλώσσα τους.
Χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή ένωση και σημαντικό κίνητρο την δημιουργία έργων υποδομής, που δυστυχώς όμως δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα τα οικονομικά πακέτα στήριξης, να καταλήξουν σε άλλα χέρια και συντεχνίες ιδιωτικού ενδιαφέροντος.
Την παρουσίαση του κ. Γιανναρά, έκανε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας Φρίξος Γκούσης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η γενική πρόξενος της Κύπρου Κ .Σοφιανού, ο πρόξενος της Ελλάδας Ε. Κυριακόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Η.Τσεκερίδης, ο προέδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Δ.Φίλιος και η πρόεδρος των Αθηναίων Χ.Κωστάκη.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5645&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 16.09.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote