Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χιλή: Στα 300 μέτρα από τη σωτηρία οι μεταλλωρύχοι
Χιλή: Στα 300 μέτρα από τη σωτηρία οι μεταλλωρύχοι Εκτύπωση E-mail
15.09.10

Τα σωστικά συνεργεία στη Χιλή έφτασαν ακόμα πιο κοντά στους 33 εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους που εδώ και πάνω από ένα μήνα (από τις 5 Αυγούστου) βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος 700 μέτρων κάτω από τη γη περιμένοντας να τους σώσουν.

"Οι τεχνικοί μας και τα σωστικά συνεργεία προχώρησαν σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα, σε περισσότερα από 400 μέτρα βάθος το γεωτρύπανο Strata 950, ένα από τα τρία γεωτρύπανα που χρησιμοποιούνται εναλλάξ για τον απεγκλωβισμό των 33", δήλωσε ο μηχανικός Δένε Αγκουιλάρ.

"Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για μας. Για όλους. Όλη η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς και δίνει τον καλύτερο εαυτό της για τη σωτηρία των εγκλωβισμένων" πρόσθεσε, απαντώντας και στα παράπονα των συγγενών των μεταλλωρύχων ότι οι εργασίες καθυστερούν.

Οι 33 στο μεταξύ είχαν και σήμερα επαφή με τους δικούς τους και τις οικογένειές τους καθώς και με τους διασώστες που τους κατέβασαν εκ νέου νερό, φαγητό, οξυγόνο και τα μηνύματα των δικών τους ανθρώπων.

Από την ειδική τρύπα που έχει δημιουργηθεί, διαμέτρου δέκα εκατοστών, οι διασώστες έχουν ήδη κατεβάσει στους εγκλωβισμένους τηλέφωνα, ρεύμα και καλώδιο οπτικών ινών για την παρακολούθηση τηλεόρασης.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5641&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων