Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow «Κόκκινη κάρτα» στην Υγεία
«Κόκκινη κάρτα» στην Υγεία Εκτύπωση E-mail
03.10.07
Κόκκινη κάρτα παίρνει η Ελλάδα σε πανευρωπαϊκή μελέτη για το εθνικό σύστημα υγείας- βρίσκεται στην 22 θέση στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναμονή για ραντεβού, πληροφόρηση ασθενών και πρόσβαση σε φάρμακα, τα μεγαλύτερα αγκάθια του συστήματος.

Ο εν λόγω πίνακας δημιουργήθηκε μετά από την ετήσια έρευνα για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης της ΕΕ με άξονα πέντε τομείς ουσιώδους σημασίας για τους καταναλωτές: «Τα δικαιώματα και την πληροφόρηση των ασθενών, τους χρόνους αναμονής για κοινές θεραπείες, τα αποτελέσματα των θεραπειών, την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και τη συνολική εικόνα του συστήματος».

 Στην πρώτη θέση είναι η Αυστρία με 806 βαθμούς και ακολουθούν η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Γερμανία και η Σουηδία. Η Ελλάδα συγκέντρωσε μόλις 561 βαθμούς. Με άριστα το 25 η Ελλάδα λαμβάνει 14 στα δικαιώματα του ασθενούς και την πληροφόρηση.

 Με άριστα το 14 λαμβάνει 9 στο χρόνο αναμονής, με άριστα το 15 παίρνει 8 στα αποτελέσματα, με άριστα το 11 παίρνει 7 στη «γενναιοδωρία» του συστήματος, ενώ στα φαρμακευτικά θέματα λαμβάνει 7 με άριστα το 10.   

 ΦΛΑΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=564&Itemid=27

Τελευταία ανανέωση ( 03.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote