Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αποκρούει η Λευκωσία λύση «fast food» Εκτύπωση E-mail
03.10.07
Η Λευκωσία τονίζει εμφατικά ότι δεν πρόκειται να δεχθεί εσπευσμένες διαδικασίες στο Κυπριακό ούτε επιδιαιτησίες ούτε και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για λύση, όπως έγινε το 2004, και όπως, προφανώς, σχεδιάζουν οι Αμερικανοί, παρ' όλο που και οι ίδιοι δεν αισιοδοξούν ότι η πρωτοβουλία που προτίθενται να αναλάβουν παρέχει ελπίδες επιτυχίας

. Γι' αυτό και η προσπάθειά τους θα επικεντρωθεί σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με κυριότερο εκείνο του ανοίγματος της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, το οποίο παραμένει μετέωρο εδώ και ένα χρόνο. 

 Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στον «Φιλελεύθερο», ότι με τη διαδικασία λύση-εξπρές, που θέλουν να ακολουθήσουν οι Αμερικανοί θεωρούν πως διευκολύνουν την Τουρκία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος νέας πρωτοβουλίας.

 Διευκολύνεται η Τουρκία στους ευρωπαϊκούς της σχεδιασμούς, ενώ εξυπηρετούνται και ευρύτερα συμφέροντα των τρίτων, καθώς η μη λύση συντηρεί τα προβλήματα και τα εμπόδια που εγείρει η Τουρκία, η οποία δεν συναινεί στην εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συνεργασία ΝΑΤΟ - Ε.Ε.

 Εφτασε χθες στη Λευκωσία για επαφές με τις δύο πλευρές η νέα ειδική αντιπρόσωπος της Βρετανίας στο Κυπριακό Τζόαν Ράιαν. Σήμερα θα συναντηθεί με το πρόεδρο Παπαδόπουλο και με Ελληνοκύπριους ηγέτες και άλλους παράγοντες.

 Θα συναντηθεί επίσης με τον Ταλάτ και άλλους Τουρκοκύπριους ηγέτες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την αποστολή αντιπροσωπείας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στην προσπάθεια διερεύνησης της κατάστασης, που επικρατεί στη μαρτυρική αυτή πόλη. Το αίτημα έγινε αποδεκτό ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου και της Κίνησης Προσφύγων.

 Η απόφαση για τα μέλη που θα στελεχώσουν την αποστολή, καθώς και το ποιος θα είναι ο εισηγητής που θα υποβάλει εισηγητική έκθεση για την Αμμόχωστο στο Κοινοβούλιο θα ληφθούν μέσα στον Οκτώβριο.

 Με μεγάλη επιβλητική στρατιωτική παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις ο κυπριακός λαός τίμησε χθες την 47η επέτειο της ανεξαρτησίας του. Τον χαιρετισμό δέχτηκε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος πλαισιούμενος από τους υπουργούς Αμυνας Ελλάδας και Κύπρου κ. Μεϊμαράκη και Πασιαρδή.

Στην παρέλαση επιδείχτηκαν τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα ΜΙ-35 που πέταξαν σε σχηματισμούς, πολλαπλοί εκτοξευτές, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά συστήματα «TOR-M-1» και «Susana» και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα.    

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=563&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 03.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote