Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παρέμβαση Ομπάμα στη φωτιά που άναψε για το Κοράνι
Παρέμβαση Ομπάμα στη φωτιά που άναψε για το Κοράνι Εκτύπωση E-mail
10.09.10

Τη διεθνή κατακραυγή και ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η εμμονή της εκκλησίας των Βαπτιστών της Φλόριντα και του φανατικού της πάστορα, Τέρι Τζόους, για τη δημόσια καύση αντιτύπων του Κορανίου αύριο, 11η Σεπτεμβρίου, ένατη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Χθες και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρενέβη προσωπικά αποκαλώντας "χρυσωρυχείο στρατολόγησης για την Αλ Κάιντα" τα σχέδια της εκκλησίας των Βαπτιστών που, όπως υποστηρίζουν, αποσκοπούν στο να καταδειχθεί ότι "το Ισλάμ είναι μια καταπιεστική θρησκεία".

Παράλληλα την ανησυχία της για το ενδεχόμενο έναρξης τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμερικανικών στόχων διατύπωσε χθες και η "Ιντερπόλ", εφόσον η εκκλησία, που αριθμεί μόλις 50 πιστούς, προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της.

Από την πλευρά του ο Ομπάμα, ο οποίος δέχεται πιέσεις από τις μουσουλμανικές χώρες να αποτρέψει τα σχέδια των Βαπτιστών της Φλόριντα, κάλεσε τον πάστορα Τέρι Τζόουνς να επανεξετάσει την απόφασή του, τονίζοντας ότι εάν υλοποιηθούν τα σχέδια θα κινδυνεύσει το προσωπικό των ΗΠΑ που υπηρετεί σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έχει χαρακτηρίσει το σχέδιο της εκκλησίας "ασεβές και ντροπιαστικό", ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει δώσει εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις πρεσβείες των ΗΠΑ στις μουσουλμανικές χώρες. Παράλληλα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις αμερικανικές πρεσβείες να αξιολογήσουν την απειλή που μπορεί να αντιπροσωπεύει γι' αυτές το σχέδιο για το κάψιμο του Κορανίου αύριο Σάββατο, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο πάστορας Τζόουνς της εκκλησίας Dove World Outreach Center στη Φλόριντα σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα USA Today, παρότι δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημόσια καύση, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επανεξετάσει τα σχέδια του, αν επικοινωνούσε με τις αμερικανικές αρχές.

Και δεύτερος πάστορας...
Την ίδια ώρα, δεύτερος πάστορας από το Τενεσί, ο Μπομπ Ολντ της εκκλησίας Disciples of Christ, ζήλεψε τη δόξα του Τζόουνς και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει και εκείνος να κάψει το Κοράνι αύριο Σάββατο.

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλι Ζαρντάρι καταδίκασε το σχέδιο του Αμερικανού πάστορα, κάνοντας λόγο για "ειδεχθή" πρωτοβουλία, που θα εξοργίσει τον μουσουλμανικό κόσμο. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ινδονησίας, της πολυπληθέστερης μουσουλμανικής χώρας του κόσμου, κάλεσε με επιστολή του τον Ομπάμα να επέμβει για την ακύρωση της καύσης.

Στην Αίγυπτο, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, κάλεσαν τα μουσουλμανικά κράτη να απελάσουν Αμερικανούς αξιωματούχους χαρακτηρίζοντας "παράνοια" το σχέδιο του πάστορα Τζόουνς και αποκαλώντας τον "ψυχοπαθή".

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5627&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote