Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μεντβέντεφ: «καταστροφή η κοινοβουλευτική δημοκρατία»
Μεντβέντεφ: «καταστροφή η κοινοβουλευτική δημοκρατία» Εκτύπωση E-mail
10.09.10

Η Ρωσία είναι μία πολύ νεαρή, ατελής Δημοκρατία και οι αλλαγές πρέπει να είναι προσεκτικές ώστε να μην διαταραχθεί η σταθερότητα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σχολιάζοντας την μετάβαση του Κιργιστάν στη νέα εποχή, μετά τις πρόσφατες ταραχές.

 

ethnos.gr

 

 

Με ειλικρίνια που μάλλον εξέπληξε τους περισσότερους ακροατές του σε φόρουμ διεθνών αναλυτών, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ περιέγραψε σαφώς την πολιτική πραγματικότητα στη χώρα.

 

 

Το θέμα της συζήτησης ήταν ο θεσμός της Δημοκρατίας στο Γιάροσλαβ και ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε σαφώς ότι δεν επιθυμεί ένα ισχυρό κοινοβουλευτικό καθεστώς, όπως εκείνο που εγκαθιδρύθηκε στο Κιργιστάν.
 
«Μας μιλούν για κοινοβουλευτική δημοκρατία και οι κιργίζιοι φίλοι μας επέλεξαν αυτήν την οδό. Αλλά για τη Ρωσία, όπως, φοβάμαι, και για το Κιργιστάν, η κοινοβουλευτική δημοκρατία θα ήταν καταστροφή», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
 
Οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ρωσίας δεν είναι τέλειοι, αλλά η πολιτική μεταρρύθμιση πρέπει να είναι σταδιακή για να διασφαλισθεί η σταθερότητα, είπε ο ρώσος πρόεδρος. «Είμαστε μια πολύ νεαρή δημοκρατία, μία ατελής δημοκρατία- μιλάμε ανοικτά γι΄αυτό. Οσο για το σημερινό πολιτικό μας μοντέλο, οι αλλαγές δεν μπορεί παρά να είναι προσεκτικές, βήμα-βήμα ώστε να μην διαταραχθεί η σταθερότητα», υπογράμμισε.
 
Η πολιτική πραγματικότητα στη Μόσχα ουσιαστικά μονοπωλείται από τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, που είχε προηγηθεί επί μακρόν στην προεδρία.
 
Η κάτω Βουλή (Δούμα) ελέγχεται κατά συντριπτική πλειοψηφία από το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν και πρακτικά αρκείται στην ψήφιση των νομοσχεδίων που προτείνονται από την εκτελεστική εξουσία.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5626&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 10.09.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote