Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Iαπωνία: «Άφαντοι» χιλιάδες αιωνόβιοι παίρνουν... συντάξεις
Iαπωνία: «Άφαντοι» χιλιάδες αιωνόβιοι παίρνουν... συντάξεις Εκτύπωση E-mail
10.09.10

Περισσότερα από 230.000 πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται θεωρητικά ως αιωνόβιοι στο ιαπωνικό ληξιαρχείο, είναι άφαντα και σχεδόν χίλια εξ αυτών πρέπει να είναι σήμερα άνω των 150 ετών, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Επισήμως η Ιαπωνία έχει περίπου 40.000 αιωνόβιους, οι οποίοι καταμετρώνται βάσει τακτικών απογραφών που διεξάγονται στο σύνολο του πληθυσμού.

 
Τα ονόματα 234.354 προσώπων, σύμφωνα με την έρευνα, εμφανίζονται στα δημοτικά μητρώα, αλλά όχι και στις εθνικές δημογραφικές και κοινωνικές στατιστικές.
 
Η εν λόγω έρευνα ξεκίνησε στην αρχή του καλοκαιριού από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την ανακάλυψη πολλών σορών ηλικιωμένων προσώπων, που είχαν πεθάνει από καιρό, σε κατοικίες συγγενών οι οποίοι φαίνεται πως έκρυψαν το θάνατό τους για να παίρνουν τη σύνταξή τους.
 
Μολονότι οι συντάξεις καταβάλλονται βάσει δεδομένων που συγκεντρώνονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες και όχι βάσει του ληξιαρχείου, οι αρχές έδωσαν εντολή στους δήμους να ελέγξουν τα μητρώα τους για να ξεκαθαρίσουν τη διοικητική κατάσταση.
 
Μεταξύ των άφαντων αιωνόβιων που παρέμεναν στα τοπικά μητρώα, υπάρχουν πολίτες νεκροί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ή αμέσως μετά, των οποίων ο θάνατος δεν ανακοινώθηκε.
 
Άλλοι μετακόμισαν χωρίς να ενημερώσουν για την αναχώρησή τους τη δημαρχία και μετά πέθαναν αλλού χωρίς να έχει ενημερωθεί η πόλη της καταγωγής τους.
 
Στον κατάλογο που σχηματίσθηκε, 77.118 πρόσωπα είχαν θεωρητική ηλικία άνω των 120 ετών και 884 άνω των 150 ετών, διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Έπειτα από τα αποτελέσματα αυτά, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στους δήμους να διαγράψουν τα ονόματα των «αιωνόβιων» άνω των 120 ετών, εφόσον δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η ύπαρξή τους.
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5625&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote