Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διευκρινίσεις για Πάγκαλο
Διευκρινίσεις για Πάγκαλο Εκτύπωση E-mail
09.09.10

Βροχή ερωτήσεων για τη νέα «ομάδα σχεδιασμού του κυβερνητικού έργου» δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο press room καθώς η μεταφορά στο υπουργείο Εσωτερικών της έδρας του άτυπου κυβερνητικού «διευθυντηρίου» και η μη συμμετοχή του αντιπροέδρου στην πρώτη του σύσκεψη, νωρίτερα σήμερα το πρωί, συντηρεί στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις για επικάλυψη αρμοδιοτήτων και «θολή» ενδοκυβερνητική ιεραρχία.

Ο Γιώργος Πεταλωτής επέμεινε ότι δεν υπάρχουν αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, και ότι οι ρόλοι και τα χαρτοφυλάκια είναι ξεκάθαροι, παραπέμποντας στα προεδρικά διατάγματα, τα οποία και θα καθορίζουν επακριβώς το ρόλο κάθε του κυβερνητικού στελέχους.

 «Σήμερα, μετά τον ανασχηματισμό, περνάμε σε μία άλλη φάση, σε έναν άλλο κύκλο πολιτικής που θα ανταποκρίνεται στις νέες αυξημένες ανάγκες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ για το νέο κυβερνητικό όργανο επισήμανε ότι «θα έχει ως κύρια αρμοδιότητα την χάραξη της στρατηγικής για την επόμενη χρονιά τη «στενή παρακολούθηση των αλλαγών και την εποπτεία άσκησης της πολιτικής».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν αφαιρούνται ή όχι αρμοδιότητες από το νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα διαχωρίζοντας πλήρως το ρόλο και τις αρμοδιότητες της ομάδας σχεδιασμού από αυτές του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.

 
 
Δεν αφαιρείται καμία αρμοδιότητα κανενός μέλους της κυβέρνησης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σχετικά.

 

 «Ο κ. Πάγκαλος επιτελεί  "πολύ σοβαρό ρόλο", έχει συγκεκριμένες ευθύνες, τρέχει συγκεκριμένα προγράμματα», είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε «ότι θα υπάρχουν και άλλες ομάδες, στις οποίες θα βρίσκεται».

Σχετικά με την απουσία του κ. Χ. Παμπούκη από τη σύσκεψη είπε ότι είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις, χαρακτηρίζοντας το έργο του «πολύ σημαντικό».

Οσον αφορά στη σύνθεση της ομάδας σχεδιασμού, ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι αυτή θα καθορίζεται και θα αυξομειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν αλλά και από τις αρμοδιότητες των υπουργών.

Οσο για την επανασύσταση του νέου υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να συασταθεί ένα υπουργείο που να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5620&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote