Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προς τυφλή σύγκρουση και με ονοματεπώνυμα
Προς τυφλή σύγκρουση και με ονοματεπώνυμα Εκτύπωση E-mail
03.10.07
Σε τυφλή σύγκρουση οδηγείται η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και οι συνέπειες ακόμα δεν έχουν εκτιμηθεί, λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 

Οι τελευταίες κινήσεις που επέτειναν το κακό κλίμα: 

1 Η απουσία αναφοράς από τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή προχθές στη συμβολή του Κ. Σημίτη στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, που φρόντισε να εξωτερικεύσει τη δυσαρέσκειά του, αλλά και πολλών βουλευτών. 

 Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου μέσω συνεργατών του, το υποβάθμιζε και έλεγε ότι δεν είχε σκοπό να τον μειώσει, έχει αναφερθεί άπειρες φορές στην προσφορά του, απλώς εκείνη την στιγμή μιλούσε για τους υπουργούς Εξωτερικών.

Επίσης, οι συνεργάτες του χαρακτήριζαν υπερβολική την αντίδραση Σημίτη. Ωστόσο, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Γ. Παπανδρέου έλεγαν ότι η κίνησή του ήταν στοχευμένη και εντάσσεται στην στρατηγική ρήξης με τον Σημίτη και με ό,τι αυτός εκφράζει, που έχει επιλέξει ο Γ. Παπανδρέου.

 Μια ρήξη που έχει στόχο φυσικά και τον Ε. Βενιζέλο, τον οποίο στηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός. 

2 Οι χθεσινές σκληρές κατά του Γ. Παπανδρέου δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου για («πριγκιπικές πρακτικές, πολιτικά ανεπαρκής, γαντζωμένος στην κομματική εξουσία κ.α.») «Κριτής ο λαός»

 Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου έλεγαν χθες ότι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που λέει κατά του Γιώργου ο Βενιζέλος και τόνιζαν, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα βλέπει τα ακούει, δεν τα σχολιάζει, δεν θα απαντήσει σε αυτό το κλίμα ποτέ, συνιστά ψυχραιμία και θεωρεί ότι κριτής όλων είναι ο λαός και στην προκειμένη περίπτωση τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

 Ελεγαν, επίσης, ότι στόχος του κ. Βενιζέλου είναι να αφήνει να εννοηθεί ότι ο Γιώργος θα προκαλέσει διάσπαση και υποστήριζαν, ότι είναι προσβλητικό να λέγεται κάτι τέτοιο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι προσβλητικό για την οικογένεια Παπανδρέου.

 Ο Γ. Παπανδρέου, λένε συνεργάτες του, δεν θα ακολουθήσει το επικοινωνιακό μπαράζ του κ. Βενιζέλου, αλλά θα κάνει επιλεγμένες παρεμβάσεις, που θα ταιριάζουν και με τον θεσμικό ρόλο που έχει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ομως ήδη υποστηρικτές του δουλεύουν στην κομματική βάση, οργανώνουν επιτροπές στήριξης και συλλέγουν υπογραφές. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που κινούνται στις παρυφές της ουδετερότητας, αλλά και άλλα στελέχη, που ανήκουν σε στρατόπεδα, εξέφραζαν χθες σε συζητήσεις και δηλώσεις τους ανησυχία για κρίση διαρκείας, έως και διάσπαση, κρίνοντας τα παραπάνω.

 «Εχει ραγίσει» 

«Πλανάται το φάντασμα της διάσπασης πάνω από το ΠΑΣΟΚ», είπε χθες η Αννα Διαμαντοπούλου. Αλλα στελέχη έλεγαν ότι οι Παπανδρέου - Βενιζέλος προφανώς οδηγούνται από κάποιους -που τους συμβουλεύουν- σε τυφλή σύγκρουση, η οποία κάνει κακό στην παράταξη αλλά και στους ίδιους και τόνιζαν: Ο μεν Γιώργος με τις κινήσεις του στη Βουλή αποτρέπει βουλευτές που είναι στο μεταίχμιο να πάνε σε αυτόν, ενώ ο Βενιζέλος παράγει φόβο και ανασφάλεια.

«Χειρότερο από τη διάσπαση θα είναι ο πολιτικός εξευτελισμός», έλεγαν, ενώ άλλοι τόνιζαν ότι «το ποτήρι έχει ραγίσει». 

Την ίδια στιγμή: - Η Αννα Διαμαντοπούλου που δεν έθεσε τελικά υποψηφιότητα πρότεινε χθες να επισπευστεί η διαδικασία εκλογής προέδρου και να γίνει στις 21 Οκτωβρίου αντί της 11ης Νοεμβρίου. 

Τα διαδικαστικά θέματα μπορεί τυπικά να έχουν συμφωνηθεί και να έχουν κλείσει από την προηγούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όμως κατά μία έννοια είναι ακόμα ανοιχτά, γιατί το θέτουν στελέχη-μέλη του Π.Σ.

 Ενα από αυτά μάς έλεγε χθες ότι θα ξανασυζητηθεί, όπως θα συζητηθεί και το θέμα του μητρώου μελών και φίλων, που είναι σε κατάσταση χάους. Ποιοι δηλαδή θα ψηφίσουν και μέχρι πότε οι κατάλογοι θα είναι ανοιχτοί. Η απόφαση λέει ότι θα είναι ανοιχτοί μέχρι την ημέρα της εκλογής. 

* Ουδέτερος παραμένει σύμφωνα με δήλωσή του ο Κώστας Γείτονας, καθώς δεν έχει ταχθεί με το μέρος ούτε του Γ. Παπανδρέου ούτε του Ε. Βενιζέλου, ενώ ο Μανώλης Μπεντενιώτης υποστηρίζει τον Γ. Παπανδρέου και όχι τον Ε. Βενιζέλο, όπως γράφτηκε.    

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=562&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 03.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote