Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απόβαση αμερικανών φοιτητών στην Ελλάδα
Απόβαση αμερικανών φοιτητών στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
08.09.10

Εισαγωγέας... φοιτητών- και μάλιστα εξ Αμερικής- γίνεται η Ελλάδα, χάρη  στη νέα πολιτική των περισσότερων αμερικανικών πανεπιστημίων να  ενθαρρύνουν τη φοίτηση στο εξωτερικό για ένα εξάμηνο.

Ετσι, πεντακόσιοι αμερικανοί φοιτητές θα σπουδάζουν στο εξής κάθε χρόνο για ένα εξάμηνο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες το γνωστό αμερικανικό κολέγιο DΕRΕΕ! Ηδη οι 14 πρώτοι αμερικανοί φοιτητές- εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει ελληνική καταγωγή- βρίσκονται στη χώρα μας και σήμερα θα ξεναγηθούν στην Αγία Παρασκευή από τους υπευθύνους του κολεγίου για να γνωρίσουν την τοπική αγορά και τη γειτονιά. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος Τύπου του κολεγίου κ. Χ. Δασκαλοθανάσης, αυτό το τετράμηνο στο DΕRΕΕ γράφτηκαν για πρώτη φορά 14 φοιτητές από αμερικανικά πανεπιστήμια οι οποίοι θα κάνουν εδώ το σχεδόν απαραίτητο πλέον στην Αμερική Study Αbroad Semester (εξάμηνο σπουδών στο εξωτερικό ή έτος). Οι περισσότεροι θα μείνουν μέχρι το τέλος του φθινοπωρινού εξαμήνου ή τον Δεκέμβριο. Αλλοι δύο θα μείνουν ως το τέλος των σπουδών τους.

«Το θέμα έχει διπλή σημασία: Εκπαιδευτικά σηματοδοτεί την αυξανόμενη τάση οι φοιτητές να περνούν μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό και οι δυνατότητες της Ελλάδας ως επιθυμητού προορισμού. Οικονομικά σημαίνει ότι κάθε φοιτητής θα ξοδέψει στην Ελλάδα γύρω στις 20.000 ευρώ ενώ θα δεθεί και με τη χώρα. Είναι δηλαδή το είδος επισκέπτη που θέλουμε, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης. Το DΕRΕΕ σκοπεύει τα επόμενα χρόνια να καταφέρει να έχει κάθε χρόνο πάνω από 500 τέτοιους φοιτητές» λέει ο κ. Δασκαλοθανάσης, συμπληρώνοντας ότι το κολέγιο ετοιμάζεται να οικοδομήσει νέες εστίες στο κάμπους του για τη φιλοξενία των Αμερικανών.

Τα κολέγια
Στο μεταξύ, στο υπουργείο Παιδείας έγινε χθες σύσκεψη ενόψει των εγγραφών στα κολέγια (ΚΕΜΕ) με σκοπό τη χάραξη κοινής στρατηγικής για την εφαρμογή της νομοθεσίας στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Βασ. Κουλαϊδής, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή (ΓΓΚ) Δημήτρης Σπυράκος, ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΙΣ κ. Αγγελος Ευστράτογλου και ο πρόεδρος του ΟΕΕΚ κ. Αγγελος Αγγελίδης. Μετά τη σύσκεψη, ο εκπρόσωπος του ΟΕΕΚ ανέφερε ότι το ιδιωτικό ΙΕΚ ΔΟΜΗ προέβη σε παραπλανητική διαφήμιση ως «το καλύτερο της Ευρώπης» και γι΄ αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοί του κλήθηκαν σε απολογία.

Οπως δήλωσε ο κ. Κουλαϊδής: «Ηδη έχουμε κλείσει δύο από τα κατ΄ ευφημισμόν λεγόμενα “Πανεπιστήμια” και βρισκόμαστε στη διαδικασία να κλείσουμε άλλα πέντε. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για να προστατευθεί ο καταναλωτής από τις ψευδείς και παραπλανητικές διαφημίσεις». Η ΓΓΚ έχει πολλαπλές δυνατότητες ενημέρωσης για παρανομίες (το τηλέφωνο καταγγελιών1520, ιστοσελίδα http://www. efpolis. gr/ κ.λπ.), καθώς αντιμετωπίζει καθημερινά αντίστοιχα ζητήματα για προϊόντα και υπηρεσίες.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5618&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων