Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Εκτύπωση E-mail
07.09.10

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε η τελετή ορκωμοσίας των 24 νέων μελών που εισήλθαν στο υπουργικό σχήμα, μετά το χθεσινό ανασχηματισμό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης και η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή, δεν παρέστησαν στην ορκωμοσία, καθώς θα ορκιστούν μετά τη σύσταση και τυπικά του υπουργείου.

 
Η τελετή ξεκίνησε δέκα λεπτά μετά τις 12, καθώς ο πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπούλια.
 
Από τους πρώτους που κατέφθασαν στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Κουσελάς και Γιάννης Κουτσούκος, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας.
 
Παρόντες στην τελετή ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
 
Στο τέλος της τελετής ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία, ενώ ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από την αίθουσα της τελετής ορκωμοσίας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη.
 
Στο μεταξύ, με το πέρας της τελετής τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου συμμετείχαν για λίγα λεπτά σε λεγόμενα «πηγαδάκια» ανταλλάσσοντας ευχές και συγχαρητήρια για τις νέες θέσεις που ανέλαβαν στην κυβέρνηση.
 
Από τα τετ-α-τετ που ξεχώρισαν ήταν εκείνο της κ. Λούκας Κατσέλη με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέλαβε μετά τον ανασχηματισμό το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως μετονομάστηκε το υπουργείο Οικονομίας.
 
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μαζί με τους Γ. Πεταλωτή και Π. Γερουλάνο, αλλά και με τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετέβησαν στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Στη συνέχεια, ακολουθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής που θα έχουν έναν πιο άτυπο χαρακτήρα σε σχέση με εκείνες πριν από έντεκα μήνες, όταν τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ.
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5612&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote