Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ατακτη αποχώρηση της ΝΔ και από την Eξεταστική για τα ομόλογα
Ατακτη αποχώρηση της ΝΔ και από την Eξεταστική για τα ομόλογα Εκτύπωση E-mail
03.09.10

«Καμία αποχώρηση, σας διαβεβαιώ. Θα είμαστε εδώ μέχρι το τέλος» (από τα πρακτικά της Επιτροπής της 31ης Αυγούστου) .              Με το κατηγορηματικό αυτό ύφος ο Πρ. Παυλόπουλος... ορκιζόταν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα την... κοπανούσε και από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο των ομολόγων, την ίδια ώρα που το κόμμα του προετοίμαζε την αποχώρηση!

Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να αλλάξει τακτική και από «την αναζήτηση της αλήθειας» πέρασε στην «πόλωση με την κυβέρνηση» ήταν θέμα χρόνου να προβεί σε άτακτη υποχώρηση και από την έρευνα για τα δομημένα ομόλογα.

 
Η αποχώρησή της και από αυτήν την Επιτροπή δρομολογεί και τη μη συμμετοχή της στην επικείμενη σύσταση Εξεταστικής για την οικονομία και σε τυχόν άλλες που θα ακολουθήσουν.
 
Το γεγονός ότι δεν περίμενε να κοπάσει κάπως ο κουρνιαχτός από την πρώτη της φθινοπωρινή αποχώρηση από την Προανακριτική για το Βατοπέδι (έφυγε την περασμένη Τρίτη) αποδίδεται στην εξέλιξη του έργου της Εξεταστικής, που περνάει πλέον στο... ψαχνό.
 
Από την προσεχή Τρίτη θα αρχίσουν να καταθέτουν οι πρώην διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων που αγόρασαν υπερτιμημένα τα δομημένα ομόλογα, με πρώτο τον πρώην διοικητή του ΤΕΑΔΥ Αγ. Σημαιοφορίδη.
 
 
Σχόλια
Με σκωπτικά σχόλια υποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ την αναμενόμενη φυγή της Νέας Δημοκρατίας : «Παρακολουθήσαμε τη δεύτερη πράξη του θεάτρου της αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας από τις Εξεταστικές Επιτροπές» σημειώνουν και καταγγέλλουν την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών:
 
«Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι και πάλι, όπως και πριν τις εκλογές, η συγκάλυψη των ενόχων και η παρεμπόδιση της αποκάλυψης της αλήθειας» λένε οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν την έρευνα για την πλήρη διαφάνεια και την τιμωρία των ενόχων για τα σκάνδαλα.
 
Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία επεχείρησε να αποδώσει την απόφασή της να αποχωρήσει στη στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγορεί ότι «μετέτρεψε την Επιτροπή σε πολιτική αρένα με τάσεις ανθρωποφαγίας».
 
Ethnos.gr
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5598&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote