Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Ομπάμα – Νετανιάχου
Συνάντηση Ομπάμα – Νετανιάχου Εκτύπωση E-mail
02.09.10

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έφτασε σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο, πρώτος από τους δύο πρωταγωνιστές της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και έγινε δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν την έναρξη των άμεσων συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων.

Οι κ.κ. Ομπάμα και Νετανιάχου είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο και στη συνέχεια ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και αμέσως μετά τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα και τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Για τις κατ’ ιδίαν αυτές συναντήσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναφερθεί με δηλώσεις του στον Τύπο στις 00.20 (της Πέμπτης) ρα Ελλάδας ενώ και οι τέσσερις ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στις 02.20 (ης Πέμπτης)ώρα Ελλάδας στον Τύπο και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας, που θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη των άμεσων συνομιλιών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε νωρίτερα την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον ότι δεν έχει την πρόθεση να επεκτείνει το πάγωμα των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5594&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote