Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ζητεί από ΕΕ 5 δισ. ευρώ το χρόνο για να μη γίνει η Ευρώπη... Αφρική!
Ζητεί από ΕΕ 5 δισ. ευρώ το χρόνο για να μη γίνει η Ευρώπη... Αφρική! Εκτύπωση E-mail
01.09.10

Το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως για να σταματήσει η λαθρομετανάστευση από την Αφρική ζήτησε από την Ευρώπη ο Μουαμάρ Καντάφι κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία, δήλωση την οποία αρνήθηκε να σχολιάσει η Κομισιόν.

Ο Λίβυος ηγέτης, ο οποίος αναχώρησε χθες από τη Ρώμη έχοντας προκαλέσει σάλο και για τα ισλαμικά «κηρύγματα» που έκανε σε εκατοντάδες καλλίγραμμες Ιταλίδες, είχε ζητήσει τη Δευτέρα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και «με την υποστήριξη της Ιταλίας» τουλάχιστον πέντε δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ώστε να αποφευχθεί μία «μαύρη Ευρώπη».

 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός και ο Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος βρέθηκε στην Ιταλία για τη δεύτερη επέτειο της ιταλο-λιβυκής συνθήκης φιλίας, στέκονται μέσα σε στρατιωτικό όχημα το οποίο ακολουθείται από καβαλάρηδες καραμπινιέρους
 
«Δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις» του Καντάφι όσον αφορά αυτό το θέμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μάθιου Νιούμαν, και προσέθεσε ότι «η Επιτροπή έχει την άποψη ότι με τον διάλογο και μία πλήρη συνεργασία η ΕΕ μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση σε αυτό το πεδίο».
 
Το αίτημα του Καντάφι, το οποίο διατύπωσε ενώπιον του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά και η στάση του καβαλιέρε επικρίθηκαν και από την οργάνωση αρωγής «Pro Asyl» και από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και από τη Διεθνή Αμνηστία. Βάσει μίας αμφιλεγόμενης συμφωνίας του 2009 ανάμεσα στη Ρώμη και στην Τρίπολη, η πρώτη απελαύνει αμέσως προς τη Λιβύη επίδοξους μετανάστες που εντοπίζει σε διεθνή ύδατα.
 
Ο Καντάφι, συνοδευόμενος από τις «αμαζόνες» του, κατεβαίνει τα σκαλιά του ιδιωτικού του αεροσκάφους
 
Εν τω μεταξύ, μία 28χρονη Βρετανίδα καλλονή, η ηθοποιός Κλειώ Εβανς, η οποία έλαβε αμοιβή 70 ευρώ για να παρακολουθήσει με άλλες 500 καλλονές την ομιλία του Καντάφι, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λίβυο ηγέτη. «Ηταν ιδιαίτερα ευγενικός και είχε πολύ χιούμορ. Είναι αστείος», δήλωσε η Εβανς, η οποία με ένα μενταγιόν στον λαιμό με το πρόσωπο του Καντάφι, το οποίο της είχε χαρίσει ο ίδιος, παρακολούθησε για τρίτη φορά ομιλία του για το Ισλάμ.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5591&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote