Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δήλωση-«βόμβα» του Μαγγίνα ότι κινδυνεύουν συντάξεις εργαζομένων
Δήλωση-«βόμβα» του Μαγγίνα ότι κινδυνεύουν συντάξεις εργαζομένων Εκτύπωση E-mail
02.10.07
Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση βρίσκονται τα συνδικάτα για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, που απασχόλησε την σύσκεψη την Δευτέρα του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του Ασφαλιστικού ενόψει του κοινωνικού διαλόγου που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας. Νωρίτερα, ο Βασίλης Μαγγίνας είχε κάνει δήλωση-«βόμβα» ότι αν δε γίνουν άμεσες ρυθμίσεις, οι εργαζόμενοι από 30 έως 40 ετών δεν θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν θα θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης και εισφορών και μειώσεις συντάξεων.

 Ο κ. Αλογοσκούφης είπε σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα, ότι «στην περίπτωση που από τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος προκύψει εξοικονόμηση πόρων για το 2008, αυτή θα οδηγήσει στην περαιτέρω μείωση του ελλείμματος».

Πιο αισιόδοξος ωστόσο για επιπλέον έσοδα για τον προϋπολογισμό εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομίας από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, που αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την λύση του Ασφαλιστικού.   Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης καθορίστηκε η ατζέντα του Ασφαλιστικού. Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ενοποίηση των 149 Ταμείων έως το 2017, η θέσπιση αυστηρών προστίμων στους εργοδότες που απασχολούν ανασφάλιστους, τα κίνητρα για την εθελοντική παραμονή στην εργασία και ο επανακαθορισμός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Τα συνδικάτα πάντως προειδοποιούν, ότι θα βρεθούν σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση, αν προωθηθούν αντεργατικές λύσεις στο Ασφαλιστικό.  Εν τω μεταξύ, συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Απασχόλησης η ειδική επιτροπή για την αναμόρφωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, που αφορούν σε 700.000 εργαζόμενους.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα 20.000 εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και κάποιες ειδικότητες νοσηλευτικού προσωπικού, όπως οι βοηθοί ακτινολόγων, ενώ μια σειρά άλλων επαγγελμάτων, όπως καθαριστές κτιρίων και νυχτοφύλακες, θα εξέλθουν.  

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι οι αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του.

 Όσοι υπάγονται στον Κανονισμό που θα ισχύσει μέχρι τα τέλη του έτους, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από τις διατάξεις του, ενώ οι ασφαλισμένοι τα επαγγέλματα των οποίων χαρακτηρίζονται πρώτη φορά βαρέα και ανθυγιεινά, μπορούν να υπαχθούν σε αυτές τις διατάξεις εξαγοράζοντας χρόνο ασφάλισης.  

  alfa

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=559&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 02.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote