Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραιτηθηκε η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού
Παραιτηθηκε η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Εκτύπωση E-mail
30.08.10

Την παραίτησή της, «για λόγους ευθιξίας», υπέβαλε σήμερα η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γλυκερία Σιούτη.
Η παραίτηση της συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου έρχεται μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την πρόσληψη του δικηγόρου Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη στο πρωθυπουργικό γραφείο, χωρίς να έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Η πρόσληψή του είχε προταθεί από τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού, καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη. Σε ανακοίνωσή που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι, παρότι για τους μετακλητούς υπαλλήλους δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, «δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου».

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι η κ. Σιούτη «υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας». Ο πρωθυπουργός έκανε την παραίτηση δεκτή και «την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της».

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και τον αριθμό των συνεργατών του που έχουν προσληφθεί σε αυτό, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού διευκρινίζει ότι:

- Οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ανέρχονταν σε 105. Αυτές αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.

- Από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.

«Είναι σαφές ότι η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης», σχολιάζει το γραφείο του Γ. Παπανδρέου.

Σχετικά με την ανάθεση καθηκόντων συμβούλου του πρωθυπουργού, στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Tommaso Padoa Schioppa, το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει ότι «είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου».

«Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται "στο φως της ημέρας" και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της Κυβέρνησης. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5580&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote