Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συμμαχία αποδήμων με εβραϊκό λόμπι
Συμμαχία αποδήμων με εβραϊκό λόμπι Εκτύπωση E-mail
29.08.10

Περαιτέρω συνεργασία θα επιδιώξουν οι ομογενειακές οργανώσεις με την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα Φίλιπ Κρίστοφερ μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου των αποδήμων στη Λευκωσία.

 

Ο κ. Κρίστοφερ χαρακτήρισε "παντοδύναμη" την εβραϊκή οργάνωση, η οποία για πρώτη φορά παρέστη στο συνέδριο των αποδήμων με αντιπροσωπεία της, επικεφαλής της οποίας ήταν ο εκτελεστικός της διευθυντής Ντέϊβιντ Χάρις.

Σκοπός της συνεργασίας, είπε ο κ. Κρίστοφερ, είναι να χαραχθούν κοινές δράσεις, οι οποίες θα απευθύνονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων διαφόρων χωρών, πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Χάρις αναχωρεί από την Κύπρο έχοντας αποκομίσει καλύτερες γνώσεις για το Κυπριακό.

Όπως είπε ο κ. Κρίστοφερ, σε κλειστή συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου των οργανώσεων ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ, ο κ. Χάρις ανέφερε ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο ήταν πολύ ωφέλιμη και ότι βρήκε χρήσιμη την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών.

Το συνέδριο των αποδήμων έληξε χθες βράδυ με την έγκριση ψηφίσματος προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το οποίο καλούνται όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου να σφυρηλατήσουν την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο και να στηρίξουν τον Πρόεδρο Χριστόφια.
Επίσης επανέλαβαν την αλληλεγγύη και ενεργό συμμετοχή τους στον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και επανένωση.
Το ψήφισμα χαιρετίζει το πακέτο προτάσεων του Προέδρου Χριστόφια για την ώθηση των διαπραγματεύσεων και καλεί την τουρκική πλευρά να το αντιμετωπίσει θετικά.
Οι απόδημοι υπογραμμίζουν ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να στηρίζεται στον τερματισμό της κατοχής, στην εφαρμογή των αρχών του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, στην κατοχύρωση μιας διεθνούς νομικής προσωπικότητας, μιας αδιαίρετης κυριαρχίας και μιας ιθαγένειας και στην κατάργηση της συνθήκης εγγυήσεων.
Περαιτέρω, το ψήφισμα των αποδήμων προτρέπει την Τουρκία και την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους και καλεί την Αγκυρα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, να εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία τελωνειακής ένωσης και να προσδιορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων από την Κύπρο.
Οι Κύπριοι απόδημοι επιδοκιμάζουν επίσης τις προσπάθειες κοινής δράσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και κυρίως των μη κυβερνητικών οργανώσεων, η οποία, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, φέρνει πιο κοντά τις δύο κοινότητες και έχει σαφές αντικατοχικό περιεχόμενο.
Εξ άλλου, σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ, αποδοκίμασε δημοσιεύματα τα οποία, όπως αναφέρεται, διαστρεβλώνουν γεγονότα και δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Συνεδρίου των Αποδήμων κατά τρόπο που δίδουν την εσφαλμένη εικόνα ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Κυβέρνησης και των Αποδήμων και δημιουργούν φοβικά σύνδρομα σχετικά με την προοπτική της επαναπροσέγγισης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το κίνημα των Αποδήμων Κυπρίων αγωνίζεται δίπλα στον Κυπριακό λαό, συμπαρίσταται στην εκάστοτε κυβέρνηση και επιδιώκει την αγαστή συνεργασία μεταξύ των μελών του, ώστε οι κοινοί στόχοι και σκοποί για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωση της Κύπρου να γίνουν πραγματικότητα.
 
 
 
 
 
iKypros
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5577&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote