Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ Εκτύπωση E-mail
21.08.10

Με ευλάβεια γιόρτασαν οι Πόντιοι της ευρύτερης περιοχής  Νέας Υόρκης, την κοίμηση της  Μεγαλόχαρης προστάτιδας  Παναγία  Σουμελά στο Γουεστ Μίλφορντ της Νέας Υερσέης, όπου έχει  εγκατασταθεί τα τελευταία πέντε χρόνια το ιερό ίδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής.

Οι προετοιμασίες για τον τριήμερο εορτασμό είχαν αρχίσει από νωρίς και οι εθελοντές που εργάστηκαν ακούραστα για την επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων, συνέβαλλαν τα μέγιστα στην διαμόρφωση των χώρων καθώς και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Στον εσπερινό της 14ης Αυγούστου, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, ο οποίος αποτελεί και έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ιδρύματος, ενώ  την Μητρόπολη της Νέας Υερσέης, εκπροσώπησε  ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Νίκας.
Παρόντες επίσης, ήταν ο στρατολόγος του Ελληνικού Προξενείου Νέας Υόρκης αντισυνταγματάρχης Χρήστος Μεσερετζίδης, ο διευθυντής  παιδείας στο Ελληνικό Προξενείο Γεώργιος Βληκίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης  Ηλίας Τσεκερίδης, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι  συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Στην θεία λειτουργία της 15ης Αυγούστου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Μελόης Φιλόθεος, και το εορταστικό τριήμερο έκλεισε το βράδυ της ίδιας ημέρας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες.

Για φωτογραφιες απο τον εορτασμο πατηστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5545&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote