Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Λιβανικό πλοίο θα ξεκινήσει για τη Γάζα παρά τις απειλές
Λιβανικό πλοίο θα ξεκινήσει για τη Γάζα παρά τις απειλές Εκτύπωση E-mail
21.08.10

Ο Λίβανος αρνείται να υποχωρήσει στις απειλές του Ισραήλ ότι θα αναχαιτίσει ένα σκάφος ανθρωπιστικής βοήθειας, στο οποίο θα επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιες ακτιβίστριες και το οποίο ετοιμάζεται να αναχωρήσει την Κυριακή από το Λίβανο για την Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου.

"Δεν λαμβάνουμε υπόψη τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του Μπάρακ (Εχούντ Μπάρακ, ισραηλινού υπουργού Άμυνας) και όλα αυτά που λέει λίγο μας ενδιαφέρουν", δήλωσε ο Γκάζι Αρίντι τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Συνεχίζουμε να ασκούμε την κυριαρχία μας στο έδαφος μας και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις που κρίνουμε κατάλληλες", είπε ο υπουργός.

Ένα σκάφος ανθρωπιστικής βοήθειας, στο οποίο θα επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιες ακτιβίστριες αποφασισμένες να σπάσουν από τη θάλασσα τον αποκλεισμό που επιβάλλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζαας, θα αναχωρήσει την Κυριακή από το Λίβανο για την Κύπρο, ανακοίνωσε χθες η διοργανώτρια της αποστολής.

Ωστόσο ο λιβανέζος υπουργός διευκρίνισε πως οι κυπριακές αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει στο σκάφος την άδεια να "δέσει" στην Κύπρο ή να περάσει απο τα χωρικά ύδατά της προκειμένου να μεταβεί στη Γάζα.

Η κυπριακή κυβέρνηση υπενθύμισε σήμερα σε μία ανακοίνωση πως η απαγόρευση μετάβασης στον παλαιστινιακό θύλακο από τα κυπριακά λιμάνια εξακολουθεί να ισχύει.

nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5542&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote