Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μυστικός δείπνος 5 στελεχών του «τρίτου πόλου»
Μυστικός δείπνος 5 στελεχών του «τρίτου πόλου» Εκτύπωση E-mail
30.09.07
Οι πέντε συγκεντρωμένοι γύρω από το τραπέζι του 5ου ορόφου νεόδμητης πολυκατοικίας σε πάροδο της οδού Ασκληπιού, ματαίως ανέμεναν τον έκτο επισκέπτη. Αυτός και δεν ειδοποίησε εξ αρχής ότι θα πάει, αλλά και δεν προσήλθε. 

Οικοδεσπότης ήταν ο κ. Θ. Πάγκαλος που ανέλαβε και την πρωτοβουλία. Προσκεκλημένοι του η Βάσω Παπανδρέου, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης - ο άλλος, ο κ. Κ. Σκανδαλίδης δεν προσήλθε. 

Οταν πλέον ο οικοδεσπότης και οι συνδαιτυμόνες του το πήραν απόφαση ότι ο κ. Σκανδαλίδης δεν θα προσέλθει, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε: «Τελικά, αυτός αύριο (σ.σ. χθες) θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία. 

Γιατί όμως ο κ. Θ. Πάγκαλος ανέλαβε την πρωτοβουλία του δείπνου;

Μα για να μπορέσει ο λεγόμενος «τρίτος πόλος» να διαμορφώσει κοινή πολιτική πλατφόρμα, αλλά και εάν ήταν δυνατόν και έναν κοινό υποψήφιο. Στο τραπέζι υπήρξαν οι προτάσεις για τον κ. Πάγκαλο ή την κυρία Διαμαντοπούλου αλλά -υπό προϋποθέσεις- και την κυρία Παπανδρέου.

 Χθες το πρωί, όμως, ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να περιορίζεται σε πολύ σημαντικό βαθμό μια τέταρτη υποψηφιότητα.

 Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, μάλιστα, τη Δευτέρα πρόκειται να επισκεφθεί τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Αθανασάκη και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα του ανακοινώσει την απόφασή της να μην είναι υποψήφια.

Ενδεχόμενο δικής της υποψηφιότητας αποκλείει πλέον και η κυρία Παπανδρέου, αντιθέτως, πάντως με τον κ. Θ. Πάγκαλο που το αφήνει ανοιχτό. Οι πέντε, πάντως, που συμμετείχαν στο δείπνο του Ελευσίνιου πολιτικού θα επιχειρήσουν -με τη συμβολή και του κ. Ευθυμίου- να εγγυηθούν τον πολιτικό διάλογο και τις διαδικασίες, ενώ οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.   

 εθνος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=554&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 30.09.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote