Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η Υπηρεσία της την ξεσκέπασε για να την εκδικηθεί
Η Υπηρεσία της την ξεσκέπασε για να την εκδικηθεί Εκτύπωση E-mail
20.08.10

Για χρόνια, η Valerie Plame ήταν, εκτός από σύζυγος του αμερικανού πρέσβη Joseph Wilson, και μυστική πράκτορας της CIA. Όταν όμως ο σύζυγός της αποκάλυψε κάποιες επίπονες αλήθειες για τη δράση των ΗΠΑ στο Ιράκ, η CIA διέρρευσε την πραγματκή ταυτότητα της Plame. Συγκεκριμένα, ο Wilson, ως διπλωμάτης, είχε υποστηρίξει ότι οι αιτίες που προκάλεσαν την ανάμειξη των ΗΠΑ και της κυβέρνησης George W. Bush στο Ιράκ ήταν κατασκευασμένες.

Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά καταστροφικό, αφού η Plame άρχισε να δέχεται απειλές για τη δική της ζωή και αυτή της οικογένειάς της. Αυτή και ο σύζυγός της όμως δεν κάθησαν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά πέρασαν στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να βρουν το δίκιο τους και να προστατευτούν νομικά.

 

Η όλη υπόθεση, γνωστή και ως «Plame Affair» ή «Plamegate», κατέληξε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο και σε διάφορες επιτροπές της CIA, όπου τελικά πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών καθαιρέθηκαν ή τιμωρήθηκαν επειδή αποκάλυψαν τη μυστική ταυτότητα ενός πράκτορα.

 

Ως κερασάκι στην τούρτα, ο Wilson εξέδωσε το 2004 το « The Politics Of Truth: Inside The Lies That Led To War And Betrayed My Wife's CIA Identity: A Diplomat's Memoir», ενώ η Plame αποφάσισε να γράψει κι αυτή ένα βιβλίο για όλα αυτά, το «Fair Game: My Life As A Spy, My Betrayal By The White House», το οποίο εξέδωσε το 2007.

 

Και ως... κερασάκι στο κερασάκι, η Plame έκλεισε συμφωνία για να μεταφερθεί το βιβλίο της σε ταινία, με τίτλο «Fair Game» και σκηνοθέτη τον Doug Liman («The Bourne Identity», «Mr. & Mrs. Smith»). Η ταινία έχει πια ολοκληρωθεί, με την Naomi Watts στο ρόλο της Plame και τον Sean Penn στο ρόλο του συζύγου της, και το πρώτο trailer μόλις κυκλοφόρησε.

 

Το «Fair Game» θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5538&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote