Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συζητούν για κοινό υποψήφιο στην Αθήνα
Συζητούν για κοινό υποψήφιο στην Αθήνα Εκτύπωση E-mail
20.08.10

Λίγο πριν από την ανακοίνωση υποστήριξης ενός υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων που διαθέτει «κύρος» και είναι «υπερκομματικός» βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Εάν οι συζητήσεις που εξελίσσονται ευοδωθούν, είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες πολίτες που προέρχονται και από τα τρία κόμματα να προτείνουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο για δήμαρχο Αθηναίων. Στη συνέχεια τα τρία κόμματα θα ανακοινώσουν τη στήριξή τους προς το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Και αυτό θα συμβεί για να μη δοθεί η εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ... σέρνεται πίσω από μικρότερα κόμματα ή, αντίστοιχα, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι δένονται στο άρμα του ΠΑΣΟΚ. Και οι τρεις πλευρές μέχρι τώρα κρατούν χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν να κάνουν την παραμικρή αναφορά στο όνομα ή την ιδιότητα του ανθρώπου που θα στηρίξουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο υποψήφιος που θα προτείνουν οι πολίτες για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης. Είναι στη θέση αυτή από το 2003, ενώ από το 1998 είναι επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκείνο που απομένει είναι να καταλήξουν το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι σε όλες τις λεπτομέρειες και κυρίως στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο θα χρειαστεί να διαμορφωθεί.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, σχολιάζοντας χθες (Κανάλι-1) δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, που μίλησε για στήριξη ενός υπερκομματικού υποψηφίου, είπε: «Πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαρές δηλώσεις, οι οποίες εν πολλοίς εκπροσωπούν κι αυτό το οποίο έχει εκφράσει και ο Γιώργος Παπανδρέου πολλές φορές». Δηλαδή, την «ανάγκη συγκρότησης συναινέσεων με κάθε αφορμή στον χώρο της Κεντροαριστεράς, πολύ περισσότερο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που δίνουν τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες ή και σε σχήματα πολιτών να συνθέσουν και να δημιουργήσουν μετά και κάποια εξέλιξη σε συγκλίσεις θέσεων, προσώπων και απόψεων ως προς τα κόμματα».

Στη συνέχεια, όπως είπε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, «είναι μέσα στη λογική και στη φιλοσοφία που έχει εκφράσει και ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ αυτού του είδους η αντίληψη, βέβαια απομένει να εκφράζεται και στη βάση και μέσα από κάποια πρόσωπα».

Δεν είναι απίθανο, εάν η συνεργασία μέσω της πρότασης επιφανών πολιτών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς στεφθεί με επιτυχία για τον Δήμο Αθηναίων, να έχει συνέχεια και στην Περιφέρεια Αττικής και αλλού, όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5537&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων