Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Εκστρατεία φιλίας» Τούρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες
«Εκστρατεία φιλίας» Τούρκων στις Ηνωμένες Πολιτείες Εκτύπωση E-mail
19.08.10

Με στόχο να διαλυθούν οι ανησυχίες ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση, Τούρκοι διπλωμάτες αναμένεται να μεταβούν στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα, για συνομιλίες με αμερικανούς αξιωματούχους. Αυτό έγραψε σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Της αποστολής θα ηγείται ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου. Τα μέλη της θα έχουν συνομιλίες, μεταξύ άλλων, με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μέλη του Κογκρέσου.

Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας συνοψίζεται- σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο- στα εξής: «Οι θέσεις της Τουρκίας δεν διαφέρουν τόσο από αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών (στα περιφερειακά ζητήματα), οι δυο χώρες συμμερίζονται τους ίδιους στόχους, όμως μπορεί να διαφωνούν στον τρόπο με τον οποίο θα τους επιτύχουν, ωστόσο αυτό δε σημαίνει αλλαγή πορείας».

Κατά τις συνομιλίες θα συζητηθούν οι ισραηλο-τουρκικές σχέσεις, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, η κατάσταση στο Ιράκ και το ζήτημα του Ιράν.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Λευκός Οίκος είχε διαψεύσει πως έχει δώσει «τελεσίγραφο» στην Τουρκία να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο Ιράν και το Ισραήλ, διαφορετικά, δεν θα συνεχιστούν οι πωλήσεις αμερικανικών όπλων προς την Άγκυρα. Εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου είχε επισημάνει πως υπάρχει ανοικτός «διάλογος» με την Άγκυρα γι' αυτά τα ζητήματα.
Από την πλευρά του, ο τούρκος πρωθυπουργό διαβεβαίωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις βαδίζουν προς το καλύτερο.

«Αυτήν τη στιγμή οι σχέσεις μας με τον Ομπάμα και οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες βαίνουν καλώς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», τόνισε στο HaberTurk ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «θερμές» τις επαφές του με τον αμερικανό πρόεδρο.



ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5534&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote