Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Πακιστάν
Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Πακιστάν Εκτύπωση E-mail
17.08.10

Περίπου 2,5 δισ. δολάρια θα χρειαστούν για την ανοικοδόμηση του βορείου Πακιστάν, εκτίμησε ο πρέσβης του Πακιστάν στον ΟΗΕ. «Η πληγείσα περιοχή έχει μέγεθος όσο η Βρετανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρεσβευτής Ζαμίρ Άκραμ σε συνέντευξη Τύπου.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν για διεθνή βοήθεια ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες 6 εκατομμυρίων Πακιστανών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες, ο ΟΗΕ έχει συλλέξει μέχρι στιγμής περίπου το 35% του ποσού.

Η εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γραφείου του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικά Θέματα, Ελίζαμπεθ Μπιρς, ανέφερε ότι «η συλλογή του ποσού προχωράει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι τέλεια» και υπογράμμισε ότι ο τομέας της Υγείας, για παράδειγμα, έχει χρηματοδοτηθεί μόλις κατά 13 %.

Εξάλλου ο ΟΗΕ εξέφρασε ανησυχία για την επιδεινούμενη κατάσταση στις πληγείσες περιοχές του Πακιστάν και προειδοποίησε ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη ζωή των πλημμυροπαθών.

Να σημειωθεί ότι είκοσι εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν σε καταυλισμούς ή στο ύπαιθρο με λιγοστό φαγητό, καθαρό νερό και ιατρικά εφόδια, ενώ εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά κινδυνεύουν από τις επιδημίες.
skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5530&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote