Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας με Ισραήλ
Σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας με Ισραήλ Εκτύπωση E-mail
17.08.10

Η περαιτέρω ανάπτυξη των αμυντικών σχέσεων και η συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των συνομιλιών που είχαν την Τρίτη στον Πόρο, ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Οι δυο Πρωθυπουργοί με τις συζύγους τους, αναχώρησαν για τον Πόρο το πρωί, με σκάφος του Λιμενικού, ενώ νωρίτερα, στη Μαρίνα Φλοίσβου κ. Παπανδρέου, ξενάγησε το ζεύγος Νετανιάχου στα ιστορικά πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το θωρηκτό «Αβέρωφ» και το αντιτορπιλικό «Βέλος». Κατά την παραμονή τους στον Πόρο, ο Πρωθυπουργός και η κα Αντα Παπανδρέου παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Iσραηλινού Pρωθυπουργού και της κας Σάρα Νετανιάχου.

Σε νέα τροχιά οι ελληνο-ισραηλινες σχέσεις

Σε νέα τροχιά μπαίνουν οι ελληνο-ισραηλινες σχέσεις μετά τη συμφωνία Παπανδρέου - Νετανιάχου για αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, της ενέργειας και της τεχνολογίας.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός την Δευτέρα, η επίσκεψη του κ. Νετανιάχου θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, ειδικά στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού και της ενέργειας. Ειδικότερα στη συνάντηση συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις τόσο των αρμόδιων για τον τουρισμό αξιωματούχων, όσο και των υπουργών Οικονομίας, προκειμένου να οργανωθούν αμοιβαίες επισκέψεις επιχειρηματιών, ενώ ανακοίνωσε τη σύσταση μικτής επιτροπής για την περαιτέρω προώθηση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σε ό,τι αφορά το Μεσανατολικό, ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα απευθείας διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και πρόθυμη να συμβάλει στο σκοπό αυτό.

Ερωτηθείς για το αν οι ελληνοισραηλινές επαφές μπορεί να επηρεάσουν τις σχέσεις των δύο χωρών με την Άγκυρα, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, δεν είναι ανταγωνιστικές αυτών που αναπτύσσονται με το Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου δήλωσε πως η συνάντηση θα φέρει τις δύο χώρες ακόμη πιο κοντά στα θέματα τεχνολογίας, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υδάτινων πόρων, θέματα επενδύσεων, και σημείωσε ότι η επίσκεψη του στην Αθήνα προάγει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε πως η οικονομική συνεργασία μας είναι για καλό και των δύο κρατών, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολες» και «πολύ γενναίες» τις αποφάσεις που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση και υποσχέθηκε να βοηθήσει όσο μπορεί στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5528&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 17.08.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote