Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Γαλάζια» αντεπίθεση με τρεις στρατηγικούς άξονες
«Γαλάζια» αντεπίθεση με τρεις στρατηγικούς άξονες Εκτύπωση E-mail
16.08.10

Το σύνθημα της αντεπίθεσης της «γαλάζιας» παράταξης σε όλα τα μέτωπα δίνει η επιστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση των ολιγοήμερων διακοπών του.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα βρεθεί αύριο στην Αρκαδία, προκειμένου να παρακολουθήσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Ελώνης στο Λεωνίδιο, θα βρεθεί τη Δευτέρα στο γραφείο του, στη Ρηγίλλης, όπου θα ξεκινήσει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού τού κόμματος, φέρνοντας στο προσκήνιο τρεις βασικές προτεραιότητες:

Τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες η παράταξη δίνει και πολιτικό χαρακτήρα, αλλά και έμφαση στην τοπική διάστασή τους. Την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο, όπως έχει διαμηνύσει μέσω της «Α.τ.Κ.» ο νέος γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα είναι προϊόν συναπόφασης με τους Έλληνες πολίτες και όχι αποτέλεσμα «περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας».

Αρχής γενομένης από τις εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειαρχών και των νέων δημάρχων, οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται στην αναζήτηση των τελευταίων υποψηφίων ευρύτερης αποδοχής, που θα συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες νίκης στην κάλπη του Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που για τον πρόεδρο της «γαλάζιας» παράταξης η προσεχής εκλογική αναμέτρηση θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο κρας τεστ και το επιτελείο της Ρηγίλλης εκφράζει την άποψη πως η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου θα αυξάνεται σταθερά και θα εκφραστεί τελικά στην κάλπη, μεγάλο στοίχημα είναι η εύρεση προσώπων που θα κάνουν τη διαφορά.

Με την έννοια ότι θα προσφέρουν αναπτυξιακό όραμα για τις περιφέρειες και τους νέους μεγάλους δήμους.

Όπως τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία, τα πρόσωπα που θα κληθούν να δώσουν τη «μάχη» των εκλογών θα συνδυάζουν την εμπειρία και το άφθαρτο προφίλ και θα έχουν ισχυρά ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες.

Ταυτόχρονα, κριτήρια για την τελική επιλογή των υποψηφίων θα είναι το αψεγάδιαστο ήθος, η αξιοσύνη, η διεισδυτικότητα και η καταξίωση, ενώ οι επιλογές θα έχουν και το στοιχείο της ανανέωσης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς αναζητεί ένα ηχηρό όνομα-έκπληξη για την Περιφέρεια Αττικής, το οποίο θα διαθέτει ισχυρά ερείσματα μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων.

Την ώρα, μάλιστα, που η συζήτηση στρέφεται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή (η Περιφέρεια Αττικής έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, λόγω του μεγέθους της), ψηλά στην επικαιρότητα βρίσκεται πάντα το όνομα του τομεάρχη Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είχε καταλάβει μία από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των βουλευτών που εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθήνας.

Στον Πειραιά ο υποψήφιος που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι μια προσωπικότητα που θα μπορέσει να εκπέμψει το μήνυμα της νέας αρχής για το δήμο του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Όπως και να έχει, το σταυρόλεξο της ονοματολογίας θα βρει τη λύση του το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν και η Νέα Δημοκρατία θα ολοκληρώσει τον κύκλο της ανακοίνωσης όλων των υποψηφιοτήτων.

Σενάρια «ανασχηματισμού»

Στο μεταξύ, οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε ανασχηματισμό των «σκιωδών» υπουργών του (εισηγήσεις που ξεκίνησαν ήδη από το Συνέδριο της παράταξης) φαίνεται πως έχουν μπει στο μικροσκόπιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι επιτελείς της Ρηγίλλης διαμηνύουν πως άπαντες οι αρμόδιοι τομεάρχες και τα στελέχη αξιολογούνται σε καθημερινή βάση, ενώ μέχρις στιγμής δύο είναι τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί και αφορούν τις κινήσεις Σαμαρά εντός του «γαλάζιου» στρατοπέδου.

Το πρώτο σενάριο θέλει τις αλλαγές να πραγματοποιούνται είτε στα τέλη Αυγούστου είτε στις αρχές Σεπτεμβρίου, με στόχο ο κ. Σαμαράς να ανέβει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πλαισιωμένος από νέα πρόσωπα.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρεί σε αλλαγές στην ομάδα κρούσης αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου και αφού θα έχουν προηγηθεί ο αναμενόμενος ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και η άνοδος του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Το «στοίχημα» της ΔΕΘ

Μεγάλο στοίχημα για τη «γαλάζια» παράταξη θα αποτελέσει η άνοδος του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει καθημερινές συσκέψεις με τους επιτελείς του που έχουν αναλάβει την προετοιμασία της παρθενικής εμφάνισής του στη συμπρωτεύουσα, ενώ οι αρμόδιοι τομεάρχες αναμένεται πως θα παραδώσουν στον κ. Σαμαρά ενημερωτικά σημειώματα ανά τομέα ευθύνης.

Ο κ. Σαμαράς στη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ θα διαμηνύσει, εκ νέου, πως το στρατηγικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει και το έλλειμμα και το χρέος και την ανάπτυξη και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ταυτόχρονα, αναμένεται πως θα προχωρήσει στην εξαγγελία μιας δεύτερης δέσμης μέτρων, η οποία θα συμπληρώνει το βασικό οικονομικό σχέδιο του Ζαππείου και θα πραγματοποιήσει εκτενή αναφορά σε σειρά αναπτυξιακών προτάσεων.

Στενή συνεργασία θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς και με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο νέος γραμματέας Προγράμματος αναζητεί προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό τομέα και την αγορά, ώστε να «δώσουν τα φώτα τους» και να συμβάλουν στην κατάρτιση του νέου προγράμματος της Ν.Δ.

Κατά κύριο λόγο ο κ. Στυλιανίδης συζητεί με διακεκριμένους Έλληνες, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να γνωρίζουν τη νοοτροπία, τα προβλήματα και τις ανάγκες της χώρας, ενώ παράλληλα εξετάζει ποιες καινοτόμες ιδέες από τα προγράμματα των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης και της Αμερικής θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.
Γι’ αυτό έχει ήδη «ξεσκονίσει» την ατζέντα με τις γνωριμίες του από το υπουργείο Εξωτερικών και την ακαδημαϊκή του πορεία και από Δευτέρα στη γραμματεία Προγράμματος θα πιάσουν δουλειά, έχοντας πάντα υπόψη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς η Ρηγίλλης θέλει να είναι έτοιμη και σ’ ένα τέτοιο σενάριο.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5525&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote