Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κίνα: Τους 702 έφτασαν οι νεκροί
Κίνα: Τους 702 έφτασαν οι νεκροί Εκτύπωση E-mail
11.08.10

Τριπλασιάστηκαν μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα οι νεκροί από την πλημμύρα στην επαρχία Γκανσού της Κίνας, φτάνοντας τους 702, ενώ άλλοι περίπου 1.100 είναι οι αγνοούμενοι από την τραγωδία που έλαβε χώρα στην Κίνα το Σαββατοκύριακο.

Χθες το απόγευμα τα σωστικά συνεργεία εξέφρασαν φόβους για μια δεύτερη πλημμύρα που μπορεί να προκληθεί από μια λίμνη που δημιουργήθηκε μετά τη σφοδρή βροχόπτωση, καθώς οι όχθες της λίμνης δεν είναι ιδιαίτερα σταθερές, με αποτέλεσμα μηχανικοί να σπεύσουν στο σημείο σε μια προσπάθεια να την αποξηράνουν γρήγορα για να αποφευχθεί μια νέα τραγωδία.

Στο μεταξύ, ο Πακιστανός πρόεδρος, Ασίφ Αλί Ζαρνταρί, επέστρεψε έπειτα από περίπου μία εβδομάδα στη χώρα του, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η οργή των περίπου 15 εκατομμυρίων πληγέντων από τις πλημμύρες που προκάλεσαν τουλάχιστον 1.600 θανάτους είναι έντονη. Ο Ζαρνταρί δέχθηκε σφοδρή κριτική, αφού όσο διάστημα οι βροχοπτώσεις συνεχίζονταν και οι πλημμύρες κατέστρεφαν τεράστιες εκτάσεις της χώρας, έκανε περιοδεία στην Ευρώπη και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον συντονισμό των προσπαθειών διάσωσης.Θρήνος και απόγνωση για τα θύματα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Κίνα.
Σύμφωνα με το πολιτικό του γραφείο, ο Πακιστανός πρόεδρος σκοπεύει να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, όμως πρώτα πρέπει να συναντηθεί με τους συμβούλους του. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις από οργισμένους επιζώντες προς κρατικούς αξιωματούχους που έχουν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5509&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote