Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ...»
«ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ...» Εκτύπωση E-mail
09.08.10

Με αιχμές κατά συγκεκριμένων συνεργατών του Αρχιεπισκόπου που επέλεξαν να τον στοχοποιήσουν, παρουσιάζοντάς τον σαν έναν «σπάταλο» ιεράρχη που ξοδεύει αλόγιστα χρήματα της Συνόδου, απαντά μέσω του «Π» ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. 

Όπως αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ένας ακόμη πόλεμος ξέσπασε στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, αυτήν τη φορά μεταξύ του Μητροπολίτη Ζακύνθου και του διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Συνόδου Αντώνη Ζαμπέλη.

 
Ο κ. Χρυσόστομος φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εξοργισμένος με τον κ. Ζαμπέλη και τους συνεργάτες του για τη «διαρροή» παραστατικών από ένα υπηρεσιακό πενθήμερο ταξίδι στη Ρωσία (ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Θρησκευτικού Τουρισμού), όπου δήθεν έγιναν μεγάλες σπατάλες και χρεώθηκε με υπέρογκα ποσά το ταμείο της Εκκλησίας. Από την ΕΚΥΟ διοχετεύονταν ψίθυροι όχι μόνο για το ταξίδι του Μητροπολίτη αλλά και για το συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού που διοργάνωσε στο νησί του και δήθεν χρέωσε με υπέρογκα ποσά τις υπηρεσίες της Συνόδου. Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και με δηκτικό τρόπο απαντά σε εκείνους που τον στοχοποιούν, αφήνοντας μάλιστα και «υποσχέσεις» για το τι τους επιφυλάσσει στο μέλλον.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της περασμένης εβδομάδας, ο κ. Χρυσόστομος φανερά εξοργισμένος φέρεται να έχει διαμηνύσει στον Αρχιεπίσκοπο πως «δεν θα ανεχθεί τέτοια παιγνίδια πίσω από την πλάτη του» και πως σκέπτεται ακόμη και να πάει μάρτυρας κατά της Ιεράς Συνόδου και του κ. Ζαμπέλη στην «περίεργη» υπόθεση της πώλησης των οικοπέδων στη Βουλιαγμένη! Από το περιβάλλον του ακούγεται άλλωστε ότι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου δεν θα αφήσει αυτήν την επίθεση δίχως απάντηση και θα κινηθεί αναλόγως από τη νέα συνοδική περίοδο που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Αιχμές
 
Στην επιστολή που μας έστειλε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου απαντά με εξαιρετικά δηκτικό τρόπο σε εκείνους που θέλουν να τον πλήξουν. (Ακόμη και οι εχθροί του άλλωστε παραδέχονται την ευφυΐα και την οξύνοια του συγκεκριμένου ιεράρχη.)
 
«Ευρίσκομαι στα νησιά των Στροφάδων, ένας μποβέρ δεν νοείται χωρίς ιδιόκτητο νησί!» γράφει ο κ. Χρυσόστομος. «Έμαθα όσα γράφετε στο φύλλο της 1ης Αυγούστου. Δεν έχω ενώπιόν μου το κείμενο για να απαντήσω λεπτομερώς. Επί του παρόντος σας στέλνω τα έξοδα του Συνεδρίου όπου συμμετείχαν 500 άτομα για τρεις βραδιές και δύο ημέρες», επισημαίνει, διευκρινίζοντας ότι «η ΕΚΥΟ χρεώθηκε με το ποσό των 26.000 ευρώ περίπου, δηλαδή 52 ευρώ το άτομο».
 
Για το υπηρεσιακό ταξίδι του Μητροπολίτη Ζακύνθου στην Αγία Πετρούπολη (για το οποίο οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου διοχέτευσαν παραστατικά περί δήθεν οργιώδους σπατάλης και απόλυτης χλιδής, όπως παρουσιάστηκαν αναληθώς, όπως αποδεικνύεται, και στα ΜΜΕ) ο κ. Χρυσόστομος «καρφώνει» τα οικονομικά στελέχη της Συνόδου, λέγοντας πως εκείνοι έκαναν την επιλογή του ταξιδιωτικού γραφείου.
 
Εξηγεί ο Μητροπολίτης: «Για την Αγία Πετρούπολη πρέπει να δω τι χρέωσε το επιλεγμένο από την ΕΚΥΟ ταξιδιωτικό γραφείο. Εκείνο που ζήτησα», προσθέτει, «ήταν το ξενοδοχείο να μην έχει ψύλλους και ανεπιθύμητες έκτακτες προσφορές (προφανώς εννοεί τίποτε ξενοδοχεία τύπου Πλατείας Βάθης...).
 
Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου όχι μόνο δεν διαψεύδει τα γεγονότα όπως τα παρουσιάσαμε την περασμένη εβδομάδα αλλά προχωρεί και ένα βήμα παραπάνω, αφήνοντας αιχμές κατά συγκεκριμένων προσώπων που… κατοικοεδρεύουν στην οδό Ιασίου 1 (σ.σ.: η διεύθυνση των γραφείων της ΕΚΥΟ), προειδοποιώντας τους με αυτόν τον τρόπο ότι γνωρίζει καλά τους λόγους της συγκεκριμένης στοχοποίησής του και από ποιους προήλθε.
 
Λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος: «Επειδή συναντήσαμε ανθρώπους που η παρουσία τους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δημιουργεί πρόβλημα στην Ιασίου 1, δεν είναι δικό μου θέμα». Ολοκληρώνει εξάλλου την επιστολή του με μια… υπόσχεση για το άμεσο μέλλον που προφανώς απευθύνεται σε όσους επιδιώκουν να τον βάλουν στο στόχαστρο: «Τα ρέστα πολύ σύντομα. Καλό Δεκαπενταύγουστο».
 
Σημειώνεται πως στην όλη «διαμάχη» μεταξύ του Μητροπολίτη Ζακύνθου και του διευθυντή των οικονομικών της Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος κρατά αποστάσεις και ζητά να χαμηλώσουν οι τόνοι. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες αντιπαραθέσεις του κ. Ζαμπέλη με τους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως, Ηλείας, Καισαριανής, Μεσογαίας και Φιλίππων, όπου ο κ. Ιερώνυμος φαίνεται να τον στήριζε παρασκηνιακά…
 
Paron.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5502&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote