Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
29.09.07

Του Σάκη Σερέτη

Αρκετά έντονο ηταν το ενδιαφέρον των Ομογενών δασκάλων για το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο,που ξεκίνησε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου με βασικό εισηγητή,τον καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών,κ.Γεώργιο Μπαμπινιώτη.

Το σεμινάριο ειχε διάρκεια δύο ημερών και διεξήχθη στην αίθουσα του ημερησίου σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστορίας,υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής,ενω θα ακολουθήσει μια  ακόμη σειρά  σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν σχεδόν σε όλες τις Μητροπόλεις της Αρχιεπισκοπής απο τις 23 εως29 Σεπτεμβρίου. Οκ.Γ.Μπαμπινιώτης, βρίσκεται στην Νέα Υόρκη προσκεκλημένος του Ιδρύματος  Αλέξανδρος Ωνάσης,συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Επισκεπτών Καθηγητών”.

Το θέμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου εχει την ονομασία “η διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους της Γλωσσολογίας”και χαρακτηρίσθηκε απο τον Αρχιεπίσκοπο κ.Δημήτριο σαν ορόσημο στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής για την άνοδο της Ελληνικής παιδείας στην Αμερική.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας τόνισε την ανάγκη συγγραφής νέων βιβλίων,που θα αποτελέσουν βασικό βοήθημα πρός τους μαθητές,ενω χαρακτηρίζοντας αυτό το εργο ιερό,πρόσθεσε οτι θα υλοποιηθεί με μεθοδικό τρόπο και αρκετά μελετημένο.

Τις εργασίες του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους,η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος Αικατερίνη.Μπούρα ,ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου Ανδρέας Παναγιώτου,η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης δρ.Μαρία Σερέτη,ο ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Αρχιμανδρίτης Απόστολος Κουφαλάκης και ο διευθυντής του ημερησίου σχολείου του Αγίου Δημητρίου Τζαμεϊκα δρ.Γεώργιος Μελικόκης .

Τους εκπαιδευτικούς καλοσώρισε ο διευθυντής του γραφείου Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δρ.Ιωάννης Ευθυμιόπουλος ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουν οι δάσκαλοί μας την πνευματικότητα και την γνώση για να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις,αφού η προσπάθεια τους ειναι για ολους μας, έργο ιεραποστολικό και διακονία αγάπης.

 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=550&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote