Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Εκτύπωση E-mail
08.08.10

Του Σάκη Σερέτη

Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή Ελληνοαμερικανών στην Αμερικανική πολιτική σκηνή, είναι σχετικά περιορισμένη και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δύναμη του Ελληνισμού, ο οποίος όμως σε πολλούς άλλους τομείς διαπρέπει, αποτελώντας ταυτόχρονα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.

 

Σίγουρα αυτός ο συσχετισμός ελπίζουμε κάποια στιγμή να αλλάξει, αφού πρώτα κάνουμε αισθητή την αριθμητική παρουσία μας, που αποδεικνύεται με την εγγραφή μας στους εκλογικούς καταλόγους των περιοχών που διαμένουμε.
Μόνο έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία, να προωθήσουμε όλο και περισσότερους Ελληνοαμερικανούς σε σημαντικές θέσεις, που παραδοσιακά μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, αποτελούσαν άπιαστο και ανεκπλήρωτο όνειρο εκτός ολίγων εξαιρέσεων.
Ωστόσο, ακόμα και αυτή η μικρή παρουσία κάποιων Ελληνοαμερικανών στο πολιτικό γίγνεσθαι της Αμερικής, σίγουρα μας γέμισε με αισιοδοξία και μας έκανε να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα τους, καθώς αναγνωρίζαμε στο πρόσωπο τους, έναν «δικό μας» άνθρωπο, που με την πορεία του σηματοδοτούσε το άνοιγμα δρόμων προς την πολιτική εξουσία για την νεότερη γενιά.

Δυο τέτοιους δρόμους, της πολιτικής και της δικαστικής εξουσίας, επέλεξαν αντίστοιχα να ακολουθήσουν οι κυρίες Αραβέλλα Σιμωτά και Ελένη Βουτσινά, οι οποίες αποτελώντας αναπόσπαστο και ελπιδοφόρο κομμάτι της παροικίας μας, αποτυπώνουν ολοκάθαρα την σύγχρονη εικόνα και τα επιτεύγματα της νέας γενιάς των Ελληνοαμερικανών, η οποία σπουδάζει και διεκδικεί με θάρρος αυτά που της ανήκουν.

Οι στόχοι, καθώς και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι δυο νέες κυρίες που προανέφερα, κρίνονται αισιόδοξα και ρεαλιστικά και πάνω από όλα πραγματοποιήσιμα, αφού θα έχουν σαν πυλώνα στήριξης όλη  την Ομογένεια,  η οποία θα  πρέπει να συμπαρασταθεί άμεσα σε αυτή την υπέροχη προσπάθεια τους.
Έναν από τους βασικούς παράγοντες κατάκτησης αυτών των στόχων όμως, αποτελεί πρώτα η εγγραφή μας στους εκλογικούς καταλόγους και μετά η άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος, μέσω του οποίου εκλέγουμε αυτούς που θέλουμε να μας εκπροσωπούν.
Η υποψηφιότητα της Ελληνοαμερικανίδας Ελένης Βουτσινά για την θέση του δικαστή στις περιοχές του Χέμπστεντ και Λονγ Μπιτς, σε συνδυασμό με την υποψηφιότητα της κ. Αραβέλλας Σιμωτά για την θέση της πολιτειακού βουλευτή στην Αστόρια, πρέπει να χτυπήσει έντονα το καμπανάκι της κοινωνικής αφύπνισης για την παροικία μας, η οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της αυτές τις προσπάθειες.

ΥΓ

Το μήνυμα έχει πολλαπλούς αποδέκτες και ιδιαίτερα όλους αυτούς, που κινούν τα νήματα εξουσίας σε Ομογενειακές οργανώσεις και Εθνικοτοπικούς φορείς, κάποιοι εκ των οποίων, δυστυχώς λάμπουν δια της απουσίας τους από τέτοια σημαντικά γεγονότα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5499&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 08.08.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote