Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Καλοκαιρινό δελτίο τύπου
Καλοκαιρινό δελτίο τύπου Εκτύπωση E-mail
08.08.10

Με μια ανακοίνωση αποτίμησης του έργου της εφορευτικής επιτροπής, καθώς και τον έγκαιρο καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της φετεινής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, η νεοεκλεγείσα διοίκηση υπό τον κ. Ηλία Τσεκερίδη στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, αποκαλύπτει την γραμμή πλεύσης που σχεδιάζει να ακολουθήσει στο μέλλον.

Η Εθνική μας παρέλαση θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου 2010, γεγονός που αποδεικνύει την τήρηση της σχετικής προεκλογικής υπόσχεσης του νέου προέδρου Ηλία Τσεκερίδη..
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, την 22α Ιουλίου, αποφάσισε τα εξής:

 
1) Συγχαίρει την Εφορευτική επιτροπή για τον άψογο και δημοκρατικό τρόπο που διεξήγαγε την όλη εκλογική διαδικασία του Ιουνίου 2010, καθώς επίσης και για τον ψύχραιμο τρόπο αντιμετώπισης των διλλημάτων που ασκήθηκαν από μερίδα του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναγνωρίζει ότι η αναθεώρηση των όποιων ειλημμένων αποφάσεων, ήταν προϊόν των εκβιαστικών πιέσεων που ασκήθηκαν στην εφορευτική επιτροπή από το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, οι οποίες όμως είχαν σαν αποτέλεσμα, τον αποκλεισμό ενεργών συλλόγων από την εκλογική διαδικασία, καθώς και την αλλοίωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος και τον άδικο αποκλεισμό ικανών στελεχών.
2) Χαιρετίζει την πρωτοβουλία της εφορευτικής επιτροπής να θεσπίσει την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης λευκού ποινικού μητρώου, από όλους τους υποψηφίους που διεκδίκησαν την εκλογή τους και δεσμεύεται να επεκτείνει το μέτρο αυτό, για όλους τους αντιπροσώπους των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας..
3) Υιοθετεί στο σύνολο της την εισήγηση της εφορευτικής επιτροπής, η οποία αναφέρει λεπτομερώς γεγονότα και παρατυπίες που συνάντησε στην άσκηση των ελέγχων της και θα δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που πηγάζουν από το καταστατικό για την αποφυγή παρομοίων γεγονότων στο μέλλον.
4) Η Ομοσπονδία καταδικάζει τα πορνογραφικού περιεχομένου, αναληθή δυσφημιστικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα, εναντίον των κκ Γ.Τζώρτζη, Δ.Βεκιαρέλλη και Δ.Σερέτη, που είχαν σαν στόχο την μείωση της προσωπικότητας τους, ενώ παράλληλα απέβλεπαν στην διάσπαση της ενότητας της εφορευτικής επιτροπής, με απώτερο σκοπό την άσκηση ψυχολογικής βίας και την εξαγωγή εσφαλμένων αποφάσεων. Παράλληλα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διαφυλάξει το κύρος του οργανισμού καθώς και των μελών του, από παρόμοιες κατευθυνόμενες επιθέσεις, κάποιων αυτοαποκαλούμενων «δημοσιογράφων» .
5) Αποδοκιμάζει την αυθαίρετη πράξη προπηλακισμού μελών της εφορευτικής επιτροπής και τηρεί σαφείς αποστάσεις από παρόμοια φαινόμενα επηρεασμού από όπου και αν προέρχονται.
6) Εγκρίνει την πρόσληψη ιδιωτικού αστυνομικού κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, από την εφορευτική επιτροπή και αναλαμβάνει την πληρωμή της αμοιβής του.
7) Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσλειτουργίες που απορρέουν από το ισχύον καταστατικό, δεσμεύεται να ξεκινήσει τον διάλογο με τους συλλόγους –μέλη της Ομοσπονδίας , που θα οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό ορισμένων αλλά βασικών άρθρων, που θα βοηθήσουν στον τρόπο λειτουργίας της.
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5497&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 08.08.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote