Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ Εκτύπωση E-mail
06.08.10

Του Σάκη Σερέτη

Μετά την υποψηφιότητα της κ. Αραβέλλας Σιμωτά, η οποία διεκδικεί την θέση του πολιτειακού βουλευτή της 36ης περιφέρειας στην βουλή της Νέας Υόρκης, μια ακόμη Ελληνοαμερικανίδα που έλκει την καταγωγή της από την Κεφαλλονιά, διεκδικεί με αξιώσεις την έδρα του δικαστή στις περιοχές Χέμπστεντ και Λονγ Μπιτς .

 

Πρόκειται για την κ. Ελένη Βουτσινά, δικηγόρο με σοβαρή προϋπηρεσία στον δικαστικό κλάδο και εξίσου έντονη δραστηριότητα στα κοινά της περιοχής στην οποία διεκδικεί την εκλογή της.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι ο Δικηγορικός σύλλογος της περιοχής του Νάσο, αξιολογώντας τα προσόντα της με την ένδειξη (well qualified),αποδεικνύει τις ικανότητες και την προσωπικότητα της κ. Ελένης Βουτσινά, η οποία με την εκλογή της θα είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα δικαστής.

Ωστόσο για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια προβολής και συντονισμένες ενέργειες εξεύρεσης οικονομικών πόρων που θα συμβάλλουν τα μέγιστα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

Μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια, αναδείχθηκαν οι σύλλογοι Κεφαλλήνιων «Κέφαλος»και «Κεφαλληνιακή αδελφότης», οι οποίοι διοργάνωσαν από κοινού μια εκδήλωση γνωριμίας και οικονομικής στήριξης για την κ. Ελένη Βουτσινά, το βράδυ της 4ης Αυγούστου στην έδρα του συλλόγου «Κέφαλος» που βρίσκεται στην Αστόρια.

Την υποψήφια παρουσίασε στους παρευρισκομένους ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Κέφαλος»Βικέντιος Ρουχωτάς, ο οποίος χαρακτήρισε ιστορικό τον λόγο της συνάντησης και παρότρυνε όλους τους Ομογενείς να σταθούν στο πλευρό της .

Την εγγραφή των Ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους υπενθύμισε ο νυν πρόεδρος του συλλόγου «Κέφαλος» Νίκος Αλυσανδράτος, τονίζοντας την ανάγκη προώθησης Ελληνοαμερικανών σε θέσεις κλειδιά.

Ενώ παράλληλα κάλεσε τους Ομογενείς να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις, την Ελένη Βουτσινά και την Αραβέλλα Σιμωτά, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα

«Ήρθα για να βοηθήσω και εγώ με τις μικρές δυνάμεις μου», τόνισε ο π. Γεράσιμος Μπάλλας από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων του Γκρίνπορτ, επισημαίνοντας την εγγραφή των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους.

Την συμπαράσταση της Ομογένειας ζήτησε ο κ.Αντώνης Γρούζης σύζυγος της υποψήφιας Ελένης Βουτσινά, τονίζοντας το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών της 14ης Σεπτεμβρίου.

«Συνέχεια της προσπάθειας των προηγούμενων Ελληνοαμερικανών πολιτικών κκ. Δουκάκη, Τσόγκα και Σαρμπάνη», χαρακτήρισε την διεκδίκηση θέσεων εκ μέρους των νέων υποψηφίων, τόσο στην πολιτική όσο και στην δικαστική εξουσία της Αμερικής, ο κ. Κώστας Βαγγελάτος εκπροσωπώντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλληνίων και Ιθακήσιων.

«Πιστεύω ότι ο Ελληνισμός έχει ξεφύγει από τον αστερισμό του εστιάτορα και δίνοντας το αγαθό της εκπαίδευσης στα παιδιά του, ήρθε η ώρα να απολαύσει και να καμαρώσει τα επιτεύγματα της νέας γενιάς, τα οποία δίνουν το στίγμα του Ελληνισμού της διασποράς. Καλώ όλους τους Ομογενείς να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουν με την ψήφο τους αλλά και την οικονομική συμβολή τους, που θεωρείται απαραίτητη» τόνισε.

«Όνειρο ζωής» αποτελεί η κατάκτηση αυτού του στόχου για την κ. Ελένη Βουτσινά και συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια της, πιστεύω θα έχει όλους τους Ελληνοαμερικανούς της παροικίας μας, καθόσον η εκλογή της θα αποτελέσει παράλληλα και μια «νίκη του Ελληνισμού» σύμφωνα με τον πατέρα της υποψήφιας κ. Γεράσιμο Βουτσινά.

Αισιόδοξη για την έκβαση των προκριματικών εκλογών εμφανίστηκε η κ. Ελένη Βουτσινά, καθώς όπως δήλωσε έχει εξασφαλίσει την στήριξη του κόμματος των ανεξάρτητων της περιοχής και αν κερδίσει τις προκριματικές εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου, ανοίγει ο δρόμος της νίκης για τις γενικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου,

έχοντας και την στήριξη του Δημοκρατικού κόμματος της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετά μέλη και φίλοι των συλλόγων Κεφαλλήνιων, καθώς και η υποψήφια για την πολιτειακή βουλή της Νέας Υόρκης κ. Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Ομογενείς, ζητώντας να υποστηρίξουν την προσπάθεια της κ. Ελένης Βουτσινά.

Η κ. Αραβέλλα Σιμωτά εστιάστηκε επίσης και στην οικονομική υποστήριξη που απαιτείται για την διεξαγωγή αυτής της προσπάθειας, ενώ αναφερόμενη στην Ελένη Βουτσινά τόνισε ότι πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο της και εξίσου σημαντική προσφορά στα κοινά.

Ζήτησε δε από τους Ομογενείς, να σημειώσουν τις ημερομηνίες της 14ης Σεπτεμβρίου και 2ας Νοεμβρίου και να σπεύσουν να ψηφίσουν τους Ελληνοαμερικανούς προτρέποντας παράλληλα και όλους τους φίλους τους.

photos by Hara Saridakis

Για φωτογραφιες απο την εκδήλωση πατήστε εδώ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5492&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 07.08.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote