Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΕ, ΕΚΤ ΚΑΙ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΕ, ΕΚΤ ΚΑΙ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Εκτύπωση E-mail
06.08.10

Εκδόθηκε σήμερα η κοινή ανακοίνωση ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ για την πορεία του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, ύστερα από την επίσκεψη εκπροσώπων των ανωτέρω οργανισμών στη χώρα (26 Ιουλίου – 5 Αυγούστου).

 

Η γενική εκτίμηση είναι ότι το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει δυναμικά, με την επίτευξη όλων των ποσοτικών στόχων, την σθεναρή εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, πριν την εκπνοή των συμφωνημένων προθεσμιών.
 
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στις οποίες έχει ήδη προβεί η ελληνική κυβέρνηση, και δη στο ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας, καθώς και στις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις στις μεταφορές και στον τομέα της ενέργειας.
 
Οι προκλήσεις που παραμένουν, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι ο έλεγχος των δαπανών σε περιφερειακό/ τοπικό επίπεδο (τοπική αυτοδιοίκηση, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία), η ενδυνάμωση του φορολογικού συστήματος, ώστε να μειωθεί η φοροδιαφυγή από τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα, καθώς και η κάμψη της αντίστασης ομάδων ειδικών συμφερόντων για το άνοιγμα και την απορύθμιση κλειστών επαγγελμάτων.
 
 Στο χρηματοπιστωτικό τομέα, παρατηρείται μείωση της κεφαλαιακής επάρκειας, ωστόσο σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών αντοχής των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία μόνο μία ελληνική τράπεζα απέτυχε, έχουν συμβάλει στη μείωση των ανησυχιών των επενδυτών και παρόλο που η Ελλάδα ακόμη δεν έχει πρόσβαση στις αγορές – εκτός από βραχυπρόθεσμα ομόλογα, φαίνεται πως η κατάσταση βελτιώνεται.
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5490&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote