Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στη Ρωσία
Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στη Ρωσία Εκτύπωση E-mail
05.08.10

Στους 50 ανέρχονται οι νεκροί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ρωσία και έχουν καταστρέψει χιλιάδες εκτάρια δασικής και μη έκτασης.Ο πυκνός καπνός από τις πυρκαγιές άρχισε να διαλύεται πάνω από τη Μόσχα.


Στις 07:00 τοπική ώρα ήταν ευκολότερο από χθες να αναπνεύσει κανείς στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας και η μυρωδιά του καμένου ήταν λιγότερο έντονη.

Η ορατότητα στους δρόμους είναι ικανοποιητική και τα αεροδρόμια λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με το Ιντερφαξ.

Την Τετάρτη, ο καπνός από τις φωτιές έφτανε ως τις αποβάθρες του μετρό της πόλης με αποτέλεσμα, όπως γράφει η Komsomolskaia Pravda οι οδηγοί να μην διακρίνουν τα τελευταία βαγόνια.

«Χθες ήταν η πλέον τοξική ημέρα του καλοκαιριού», γράφει η Izvestia, υπογραμμίζοντας πως η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ήταν πέντε φορές μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο.

Βέβαια, ο καύσωνας επιμένει και νωρίς το πρωί της Πέμπτης η θερμοκρασία στη Μόσχα ήταν 27 βαθμοί. Το καλοκαίρι του 2010 θα σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ ζέστης στην πρωτεύουσα εδώ και 130 χρόνια που άρχισαν να καταγράφονται οι θερμοκρασίες, επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία στην ρωσική πρωτεύουσα: 38,2 βαθμοί Κελσίου, αλλά οι ειδικοί τονίζουν πως το ιστορικό αυτό ρεκόρ μπορεί να καταρριφθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεκάδες χιλιάδες πυροσβέστες, στρατιώτες και διασώστες συνεχίζουν να μάχονται κατά των πυρκαγιών.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5485&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote