Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διορία στον Καραμανλή
Διορία στον Καραμανλή Εκτύπωση E-mail
04.08.10

Την απεμπλοκή της Ν.Δ. από το «καραμανλικό» παρελθόν της φαίνεται ότι θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρός της, Αντ. Σαμαράς.

Αν και οι σχέσεις του νυν και του τέως προέδρου της Ν.Δ. διάγουν περίοδο νηνεμίας, ο Αντ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να αυξήσει εμμέσως τις πιέσεις προς τον Κ. Καραμανλή να μιλήσει επιτέλους για τα πεπραγμένα και τα λάθη των κυβερνήσεών του.

 
Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, στο πλαίσιο αυτό, η αναφορά του στη Μυτιλήνη την περασμένη Πέμπτη στα «βαρίδια» της παράταξης και η αποστροφή του προς το ΠΑΣΟΚ ότι «μας κάνετε χάρη, γιατί όπου βρεθεί αληθινό σκάνδαλο με εμπλοκή νεοδημοκράτη, μας βοηθάτε να ξεφύγουμε από τα βαρίδια της παράταξής μας».
 
Παρά το ότι οι επιτελείς της Ρηγίλλης θεωρούν ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τη Ν.Δ., στην προσπάθειά της να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα επαχθή μέτρα, συνειδητοποιούν ωστόσο ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να απεμπλακεί από το πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν της, ώστε να έχει περιθώρια εξωστρέφειας και δημοσκοπικής ανάκαμψης.
 
Γι' αυτό και το επόμενο διάστημα, εν αναμονή και της απόφασης της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού για τη μείωση ή όχι του εγγυοδοτικού ποσού των 400.000 ευρώ για το στενό συνεργάτη του Κ. Καραμανλή Γ. Αγγέλου, που κατηγορείται ως γνωστόν για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, θα αυξηθούν οι πιέσεις προς τον Κ. Καραμανλή.
 
Ο τέως πρωθυπουργός, πάντως, που σκοπεύει να περάσει τον Αύγουστο στην Αθήνα, δεν προτίθεται να μιλήσει, τουλάχιστον άμεσα, σύμφωνα με το περιβάλλον του.
 
Και παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος είναι πλέον άμεσα στο στόχαστρο, μέσω της αποστολής στη Βουλή της μηνυτήριας αναφοράς πολίτη για τα greek statistics, θα περιμένει το φθινόπωρο και τότε θα επαναπροσδιορίσει τη στάση του.
 
Στους συνομιλητές του εμφανίζεται προβληματισμένος, θεωρώντας ότι το ΠΑΣΟΚ τον έχει στοχοποιήσει. Επί του παρόντος, πάντως, και παρά τις δημόσιες δηλώσεις βουλευτών του περιβάλλοντος Σαμαρά που τον πιέζουν, δεν είναι δυσαρεστημένος από τη στάση της Ρηγίλλης έναντί του.
 
Οι πληροφορίες, όμως, φέρουν επιτελείς του Αντ. Σαμαρά να εισηγούνται στον πρόεδρο της Ν.Δ., αν ο Κ. Καραμανλής επιμείνει στην παράταση της σιωπής του και μετά το Δεκαπενταύγουστο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. να πάρει πλέον σαφέστατες και διακριτές αποστάσεις από τον προκάτοχό του.
 
Και τότε το μήνυμα που θα επιχειρήσει να περάσει ο Αντ. Σαμαράς είναι πως η Ν.Δ. που στοχοποιείται για όλα τα σκάνδαλα, αποτελεί παρελθόν. *
 
enet.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5483&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote