Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέα συνάντηση με την τρόικα
Νέα συνάντηση με την τρόικα Εκτύπωση E-mail
04.08.10

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη κατά σειρά συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους ελεγκτές της τρόικας για τις τελευταίες λεπτομέρειες, που θα περιλαμβάνονται στο τελικό τους πόρισμα. Με βάση το συγκεκριμένο πόρισμα θα εγκριθεί η 2η δόση του δανείου, ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία από το υπουργείο Οικονομικών, θεωρείται δεδομένη. 

 Στο πόρισμα, θα περιλαμβάνονται τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, που δόθηκαν την τελευταία εβδομάδα από τους κυβερνητικούς παράγοντες για την υλοποίηση ορισμένων δεσμεύσεων, που ανέλαβε η χώρα τον περασμένο Μάιο (π.χ. απελευθέρωση «κλειστών επαγγελμάτων», έλεγχος στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής κλπ.).

Σχετικά με το Ασφαλιστικό, οι ελεγκτές θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει «ανοικτό» το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων εάν αυτό καταδειχθεί από την αναλογιστική μελέτη, που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας ή εάν συνεχίζεται η μεγάλη υστέρηση στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και στην αύξηση του πληθωρισμού, με την τρόικα να διατυπώνει την άποψη ότι απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά ακόμη και με κινήσεις στους τομείς των αδειών πώλησης στις λαϊκές αγορές και του χονδρεμπορίου τροφίμων και συσκευασμένων προϊόντων.

Δηλώσεις Χ. Τσιόκα στη ΝΕΤ 105,8

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είναι σκληρές και είμαστε όρθιοι» δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας.

Πρόσθεσε ότι η αγορά ανοίγει στο θέμα των μεταφορών και ότι ο διάλογος συνεχίζεται.

Συνεδρίαση Διυπουργικής

Στο μεταξύ, συνεδριάζει από το πρωί, υπό τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο, η διυπουργική επιτροπή για τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών.

«Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος υπάλληλος ή συμβασιούχος αόριστου χρόνου στο δημόσιο» διαβεβαίωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Πρόσθεσε δε, ότι θα γίνει ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού και δεν θα μετακινηθούν εργαζόμενοι μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Αναφερόμενος στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός τόνισε ότι έχει καλλιεργηθεί ένας μύθος γύρω από τον αριθμό τους και σημείωσε ότι από την απογραφή διαπιστώθηκαν τομείς με υπεράριθμους υπαλλήλους και άλλοι και υποστελέχωση.

Για το ενιαίο μισθολόγιο ο κος Ντόλιος ανέφερε ότι στοχεύει σε μία λογική δικαιοσύνης ώστε να μην υπάρχει αυτή η τεράστια μισθολογική διαφορά ακόμη και σε υπαλλήλους του ίδιου οργανισμού, όπως πολλές φορές διαπιστώνουμε σήμερα.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5482&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote