Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιράν: Θρίλερ με τη δολοφονική απόπειρα
Ιράν: Θρίλερ με τη δολοφονική απόπειρα Εκτύπωση E-mail
04.08.10

Βομβιστική επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον ιρανό πρόεδρο σημειώθηκε σήμερα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή στο γραφείο του Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ.

Από την επίθεση υπάρχουν τραυματίες ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τη συνοδεία του προέδρου.

«Ένα απλό βεγαλλικό ήταν, που πέταξε κάποιος στο δρόμο για την υποδοχή του προέδρου και δεν τραυματίσθηκε κανείς», απαντούν οι ιρανικές αρχές. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Αχμαντινετζάντ.

Νωρίτερα το Reuters, ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya του Ντουμπάι και μία ιρανική ιστοσελίδα ανέφεραν ότι ένα άτομο πέταξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προς την αυτοκινητοπομπή, από τον οποίο τραυματίσθηκαν δημοσιογράφοι και μέλη της συνοδείας του προέδρου, που επέβαιναν σε ένα από τα αυτοκίνητα. Ο ίδιος ο Αχμαντινετζάντ δεν έπαθε τίποτα, καθώς το αυτοκίνητό του ήταν 100 μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πηγές, ο δράστης συνελήφθη.

Στη συνέχεια, ο Αχμαντινετζάντ μετέβη στο στάδιο της πόλης Χαμάντ για να δώσει ομιλία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική τηλεόραση. Ο πρόεδρος δεν έκανε καμία αναφορά στο περιστατικό.

Λίγες μέρες νωρίτερα πάντως, ο ίδιος είχε κάνει λόγο σε δημόσια ομιλία του για επικείμενη απόπειρα κατά της ζωής του από μισθοφόρους που είχε προσλάβει το Ισραήλ.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5481&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote