Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Θερμό» επεισόδιο Ισραήλ - Λιβάνου
«Θερμό» επεισόδιο Ισραήλ - Λιβάνου Εκτύπωση E-mail
03.08.10

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραηλινών και Λιβανέζων στρατιωτών σημειώθηκε σε χωριό του νοτίου Λιβάνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Λιβανέζοι στρατιώτες, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

 «Ολα άρχισαν όταν ισραηλινοί στρατιώτες επιχείρησαν να κόψουν ένα δέντρο στο λιβανικό έδαφος. Ο λιβανικός στρατός έρριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον τους και αυτοί απάντησαν στα πυρά.

 
Ενα σπίτι στο Ααντεσέ επλήγη από οβίδα που εκτοξεύθηκε από ισραηλινό άρμα μάχης», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και πρόσθεσε ότι τραυματίσθηκαν ένας λιβανέζος στρατιώτης και ένας πολίτης.
 
Στην Ιερουσαλήμ, πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με το Λίβανο και ανέφεραν ότι μέλη της μονάδας μηχανικού του ισραηλινού στρατού δέχθηκαν πυρά από λιβανέζους στρατιώτες ενώ εργάζονταν κατά μήκος των συνόρων και ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά.
 
Αυτοσυγράτηση ζητά ο ΟΗΕ
 
Την μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση ζήτησε η δύναμη του ΟΗΕ που σταθμεύει στο Λίβανο (Finul) μετά την ανταλλαγή πυρών, δήλωσε ο Νιράτζ Σινγκ, εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.
 
«Υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ του λιβανικού και του ισραηλινού στρατού κατά μήκος της Μπλε Γραμμής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNIFIL Αντρέα Τενέντι.
 
Ο Τενέντι πρόσθεσε ότι η πρώτη προτεραιότητα της ειρηνευτικής δύναμης είναι προς το παρόν η αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή και τόνισε ότι ο υποδιοικητής Σάντι Μπονφάντι είναι σε επαφή με τις διοικήσεις του ισραηλινού και του λιβανικού στρατού καλώντας τους να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.
 

 

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5476&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote