Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ...
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ... Εκτύπωση E-mail
02.08.10

ΕΥΘΕΩΣ πλέον από τη Ρηγίλλης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι στήνει... σκηνικό Ειδικών Δικαστηρίων και ότι με τις «μεθοδεύσεις» της σε συγκεκριμένες υποθέσεις (Βατοπέδι, ομόλογα, οικονομία) δεν στοχεύει στην αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά επιδιώκει την «πολιτική εξόντωση» της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Ταυτόχρονα, παράγοντες του κόμματος επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και υπουργοί, εκδηλώνουν... «ρεβανσιστικές διαθέσεις», με αναφορές στα γεγονότα του 1989 και έμμεσες «απειλές» εις βάρος ακόμη και του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Από τη Ρηγίλλης τονίζουν ότι η τακτική αυτή θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ και για πρώτη φορά μετά τις εκλογές προειδοποιούν τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη ότι θα τύχουν της «ίδιας μεταχείρισης» στο μέλλον.

 
Μέχρι πρότινος στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούσαν ότι με όλη αυτή τη «βιομηχανία» Εξεταστικών Επιτροπών στόχος του ΠΑΣΟΚ ήταν να εγκλωβίσει τον Αντ. Σαμαρά σε έναν «φαύλο κύκλο» σκανδαλολογίας μέχρι τουλάχιστον τις εκλογές του Νοεμβρίου και παράλληλα να αποστρέψει το ενδιαφέρον των πολιτών από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία προκαλούν οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι επιταγές του Μνημονίου. Ωστόσο, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τις μεθοδεύσεις και τις δηλώσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι οι στόχοι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη... βαθύτεροι. Ενισχυτικές της εκτίμησης αυτής ήσαν τόσο η αναφορά στη Βουλή του Χρ. Παπουτσή στα γεγονότα του 1989 όσο και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο ακόμη και του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
 
Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρηγίλλης εξετάσθηκαν λεπτομερώς οι κινήσεις της κυβέρνησης και τονίσθηκε σχεδόν από όλους ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν στο ΠΑΣΟΚ «να αλωνίζει», ότι χρειάζεται να αντιδράσουν δυναμικά.
 
Έτσι εξηγείται και η σκλήρυνση της στάσης και οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποιούν πλέον τα αρμόδια στελέχη της παράταξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά αφότου προέκυψε η υπόθεση η ΝΔ τις προηγούμενες ημέρες κατήγγειλε την κυβέρνηση για «πολιτική σκευωρία» γύρω από το Βατοπέδι, ενώ υπερασπίσθηκε με σθένος τη νομιμότητα των αποφάσεων για την ανταλλαγή των εκτάσεων. Ανάλογα σκληρή στάση ακολουθούν και στην υπόθεση των ομολόγων, ενώ προετοιμάζονται για σφοδρή αντιπαράθεση και στο ζήτημα με τα «παραποιημένα στοιχεία» που κοινοποιήθηκαν από τη χώρα μας στην Κομισιόν. Κατηγορία την οποία έχει αποκρούσει με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά είπε ψέματα στον ελληνικό λαό προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο του στις εκλογές.
 
«Ορισμένοι στην κυβέρνηση εξέλαβαν ως αδυναμία τη διάθεση της ΝΔ να βοηθήσει στη διαλεύκανση των υποθέσεων», σημειώνουν παράγοντες του κόμματος.
 
«Τώρα θα καταλάβουν το λάθος τους», προσθέτουν, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να σηκώσει το γάντι. Πέραν των άλλων και διότι στη Ρηγίλλης αντιλαμβάνονται ότι μπορεί οι υποθέσεις να αφορούν την προηγούμενη πενταετία (και ηγεσία), πλήττουν ωστόσο τη Νέα Δημοκρατία.
 
Αρμόδιοι παράγοντες του κόμματος επισημαίνουν ότι, αν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην υλοποίηση των «σκοτεινών σχεδίων» του, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και πρέπει να είναι έτοιμο να υποστεί στο μέλλον τις συνέπειες. «Ο Σαμαράς δεν πρόκειται να ακολουθήσει το... παράδειγμα του Καραμανλή, που το 2004 έβαλε στο συρτάρι όλα τα σκάνδαλα της περιόδου Σημίτη», τονίζουν, προσθέτοντας ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια «αρκετοί από τους σημερινούς υπουργούς ή διοικητές ΔΕΚΟ ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη».
 
Μάλιστα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθούν μηνυτήριες αναφορές κατά του Γ. Παπανδρέου για την απόφασή του να θέσει τη χώρα υπό το καθεστώς του Μνημονίου!
 
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, οργανώνεται στη Ρηγίλλης ειδική ομάδα στελεχών που θα συγκεντρώνει στοιχεία για όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις, είτε αυτές αφορούν προμήθειες και συμβάσεις είτε προσλήψεις και διορισμούς στο κράτος.
 
Η ομάδα θα πλαισιώνεται από ειδικούς και άλλους εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα εντοπίζουν τις παρανομίες και στη συνέχεια το κόμμα θα προχωρεί σε καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές. Βάσει αυτών, ερχόμενη η ΝΔ θα προβεί στις... προβλεπόμενες διαδικασίες.
 

paron;gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5473&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote