Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προειδοποίηση Ομπάμα στον Αμπάς
Προειδοποίηση Ομπάμα στον Αμπάς Εκτύπωση E-mail
01.08.10

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς ότι η άρνησή του για επανέναρξη των άμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ μπορεί να βλέψει τις αμερικανοπαλαιστινιακές σχέσεις, επεσήμανε παλαιστίνιος αξιωματούχος. Ο Ομπάμα έκανε αυτή την προειδοποίηση σε επιστολή του που έστειλε στον Αμπάς, διευκρίνισε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να θελήσει να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρει στην ίδια επιστολή ότι σε περίπτωση που ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες, θα φροντίσει ώστε να παραταθεί το πάγωμα των εβραϊκών οικισμών.

 «Στην επιστολή ο Ομπάμα προειδοποιεί τον Αμπάς για την άρνησή του να ξεκινήσουν εκ νέου οι άμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ τον επόμενο μήνα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η στάση θα έχει συνέπειες στις αμερικανοπαλαιστινιακές σχέσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος.

 Ο Ομπάμα επισημαίνει στην επιστολή ότι «έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσουν και πάλι οι άμεσες διαπραγματεύσεις" και ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι "έτοιμος να τις ξεκινήσει», προσθέτει ο αξιωματούχος.

Η επιστολή προειδοποιεί ότι «ο Ομπάμα δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση την απόρριψη του αιτήματός του να προχωρήσουν σε άμεσες διαπραγματεύσεις και ότι μία απόρριψη θα έχει συνέπειες που μεταφράζονται σε έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο Αμπάς και την παλαιστινιακή πλευρά», συνέχισε.

Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερακάτ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Αμπάς έλαβε μία επιστολή από τον Ομπάμα στις 16 Ιουλίου.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5468&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote